2–0 på 13 minuter.
Liverpool fick en pangstart hemma mot Manchester City.
Nu rycker serieledaren i Premier League-tabellen efter 3–1 på Anfield.
Fotboll • Publicerad 10 november 2019
Mohamed Salah, till vänster, gjorde 2–0-målet för Liverpool hemma mot Manchester City.Foto: Peter Byrne/AP/TT

Det tog inte ens en kvart. Sedan hade Liverpool gjort två mål och på sätt och vis dödat spänningen i toppmatchen hemma mot Manchester City.

Fabinho bombade in 1–0 i den sjätte minuten, innan Mohamed Salah utökade till 2–0 på nick i 13:e.

Ledningsmålet föregicks av en misstänkt handssituation på Trent Alexander-Arnold i Liverpools straffområde, men domaren Michael Oliver valde att fria efter VAR-granskning.

Tröstmål av Silva

2–0 stod sig till paus. Efter att Manchester City ryckt upp sig och jagat en reducering i slutet av första halvlek och början av andra, kom en ny kalldusch för den regerande mästaren några minuter in i andra.

För i stället för 1–2 kom 3–0 genom Sadio Mané. Den senegalesiske yttern mötte ett inlägg från Jordan Henderson i 51:a minuten och nickade distinkt in Liverpools tredje mål för kvällen bakom Claudio Bravo som var på bollen.

City tröstmålade med tolv minuter kvar genom Bernardo Silva, men förgäves.

Liverpool visade klass mot sin kanske största titelkonkurrent och bjöd publiken på vad som var ett möjligt tronskifte i PL-fotbollen.

Liverpool har nu åtta poäng ner till tvåan Leicester i tabellen och nio poäng ner till City på fjärde plats.

Men säsongen är långt ifrån över. Den som minns förra säsongen vet. Då ledde Liverpool serien med sju poängs marginal vid årsskiftet, men tappade och slutade tvåa – en poäng bakom City.

"Kan inte förneka det"

– Det är långt kvar och det är många bra lag som jagar oss. Vi tar en match i taget, sade Liverpool-backen Andrew Robertson i Viasat efter matchen.

Citys guldtränare Pep Guardiola var imponerad av motståndet, men lyfte också fram sitt eget lag.

– Vi visade varför vi är regerande mästare. Vi spelade fantastiskt i dag, jag är så stolt över killarna. En av de bästa insatserna någonsin. Om det sedan visar sig att Liverpool vinner ligan så är jag den förste att gratulera. Vi kan inte förneka hur bra de är, sade Guardiola.