Ekroth bakom Juventus dubbel

Fotboll • Publicerad 28 april 2019
Petronella Ekroth, här i Djurgårdens dress, låga bakom Juventus dubbel när hon inledde målskyttet i cupfinalen mot Fiorentian. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Petronella Ekroth var en av målskyttarna när Juventus säkrade ligatiteln med en 3–0-seger borta mot Verona.

I 2–1-segern i cupfinalen mot Fiorentina slog den svenska försvararen till igen – och låg därmed bakom Turinklubbens dubbel i Italien.

29-åringens nickmål i åttonde minuten följdes av Valentina Cernoia 2–0 efter 32 minuters spel. Fiorentina, med Stéphanie Öhrström i målet, reducerade genom Tatiana Bonetti i 75:e men då var tiden ändå för knapp för att hota Juventus.

Juventus vann ligan en poäng före just Fiorentina.