Dansk VM-spelare klar för Malmö

Fotboll Artikeln publicerades
Jonas Knudsen i åttondelsfinalen mot Kroatien i VM 2018. Arkivbild.
Foto: Efrem/AP/TT Lukatsky
Jonas Knudsen i åttondelsfinalen mot Kroatien i VM 2018. Arkivbild.

Malmö rustar upp försvarssidan inför den fotbollsallsvenska omstarten. Under torsdagen presenterades Jonas Knudsen som klubbens senaste tillskott.

Den 26-årige försvararen kommer närmast från fyra säsonger i engelska Ipswich. På landslagsnivå har han representerat Danmark vid sex tillfällen, bland annat under VM 2018.

"Det känns väldigt bra att vi har knutit till oss Jonas. Han har en profil och flera egenskaper som vi har sökt efter länge. Han har en bra vänsterfot och kan användas i hela trebackslinjen men även som ytterback. Det är en spelare på hög nivå som är väldigt professionell i allt han gör och han kommer att hjälpa oss mycket framöver", säger Malmös sportchef Daniel Andersson i ett pressmeddelande.

Kontraktet sträcker sig till och med säsongen 2023. Knudsen ansluter till Malmös trupp den 1 juli och kommer att bära nummer 3 på ryggen.

"Här ska man vinna varje match, vinna titlar och spela i Europa. Det känns fantastiskt att vara en del av den här klubben och det här laget", säger Knudsen.