Bayern förnedrade Tottenham

Champions League-finalist i våras, nu förnedrat på hemmaplan i gruppspelet.
Vad har hänt med Tottenham?
Klubben klappade ihop när Bayern München gjorde lite som man ville och vann med 7–2.
Roligast hade Serge Gnabry som skickade in fyra av målen.
Fotboll • Publicerad 1 oktober 2019
Bayern Münchens Serge Gnabry – fyramålsskytt i andra halvlek när Bayern München krossade Tottenham med 7–2.Foto: Matt Dunham

Knackig start i Premier League, utslaget av Colchester United i ligacupen och utspelat av Bayern i Champions League.

Det går riktigt tungt för Tottenham just nu.

Ändå tog man kommandot när Son Heung-Min prickade in ledningsmålet med ett rappt avslut. Men den glädjen varade inte länge. Joshua Kimmich kvitterade några minuter senare och i halvtid hade Robert Lewandowski vänt till tyskt 2–1.

Gnabrys galna halvlek

På drygt en minut i början av andra halvlek skickade Serge Gnabry in 3–1 och 4–1. Harry Kane reducerade på straff innan Gnabry fullbordade sitt hattrick. Lewandowski spädde på förnedringen med sitt andra mål i matchen och när Gnabry sköt sitt fjärde mål i andra halvlek var arenan redan på väg att tömmas.

7–2-segern innebär att Bayern – sex inspelade poäng och 10–2 i målskillnad – har ena benet i slutspelet. Tvåan Röda Stjärnan står på tre poäng efter 3–1 hemma mot Olympiakos.

Tottenhams Mauricio Pochettino har ett och annat att jobba med, men det är han inte ensam om bland uppburna tränare.

Brygge snodde poäng av Real

Hur länge till får Zinedine Zidane vara kvar på sin post som Real Madrids tränare? Den frågan ställde sig en och annan runt om i fotbollsvärlden 45 minuter in i mötet med Club Brygge.

Då ledde belgarna med 2–0. Upphämtningen till 2–2 köpte Zidane tid men han kommer inte att undgå den tuffa kritiken.

Paris SG – utan storstjärnorna Cavani, Mbappé och Neymar – delade ut en rejäl propp på Parc des Princes i öppningsmatchen i Champions Leagues gruppspel.

Real åkte hem med en svidande 0–3-förlust.

Men det var en västanfläkt mot den storm av besvikelse som rörde upp känslorna hemma på Santiago Bernabéu. Club Brygge chockade spanjorerna med sin effektiva kontringsfotboll och namnet för kvällen var Emmanuel Dennis. Anfallarens två mål gav belgarna en sensationell 2–0-ledning i paus.

Målvaktsbyte i pausen

Zidane försökte ruska om laget till andra halvlek. Ut med målvakten Thibaut Courtois och ytterbacken Nacho, in med Alphonse Areola och Marcelo. Areolas första avancerade ingripande lade grunden till upphämtningen.

Dennis hade chansen till ett hattrick och möjligheten att troligen punktera matchen, men Areola klarade friläget.

Kort därpå godkändes Sergio Ramos reducering efter en VAR-kontroll som visade att han inte befann sig offside.

Brygge försvarade sig med allt man hade, men trycket blev för hårt. Ruud Vormer fick rött kort, frisparken som följde lyftes in av Toni Kroos mot Casemiro som nickade in kvitteringen med fem minuter kvar av ordinarie tid.

– Det här var inte det resultat vi ville ha, i synnerhet inte på hemmaplan. De hade knappt ett skott på mål men gjorde ändå två mål, men det visar hur tufft det är att spela i Champions League. Trots att vi gjorde många misstag var det positivt att vi reagerade på rätt sätt, säger Casemiro.

Full pott för PSG

En poäng på två matcher och sist i gruppen är Reals skrala facit. Paris SG toppar gruppen med full pott efter Mauro Icardis och matchens enda mål borta mot Galatasaray.

Atalantas Josip Ilicic brände en VAR-bestämd straff efter en kvarts spel på San Siro i Milano, men Duván Zapata nickade senare i första halvlek den italienska klubben till ledningen mot Sjachtar Donetsk. Júnior Moraes kvitterade för ukrainarna och i den femte tilläggsminuten avgjorde Manor Solomon för Donetsk.

Manchester City fick jobba för att klara Dinamo Zagreb. Först efter 66 minuter skickade Raheem Sterling in ledningsmålet för hemmalaget. City vann till slut med 2–0 och leder gruppen efter två raka segrar.

Juventus toppar grupp D efter 3–0 hemma mot Bayer Leverkusen. Atlético Madrid skuggar tack vare 2–0 borta mot Lokomotiv Moskva.