Annons
Nyheter

Västtrafik dubblar sin biljettkontroll

Under nästa år kommer fem miljoner resenärer att kontrolleras av Västtrafiks kontrollanter – en fördubbling av årets siffra.
Västra Götaland • Publicerad 24 oktober 2017

De allra flesta kontrollerna kommer fortsatt att genomföras i Göteborgsområdet, där fuskåkningen är som stort. Men det kommer även bli fler kontroller i övriga regionen, meddelar Västtrafik i ett pressmeddelande.

– Vi är väldigt stolta över det arbete vi har gjort med att sätta kommunikation och dialog i fokus för biljettkontrollen, vilket också syns i de goda betyg kontrollanterna får i kundundersökningar. Nu tar vi nästa steg och inför fler kontroller, något som både kunder och trafikföretag har efterfrågat, säger Maria Björner Brauer, enhetschef för försäljning och marknad på Västtrafik, i pressmeddelandet.

Från och med april 2018 kommer även driften av biljettkontrollerna att tas över av servicebolaget ISS, istället för Securitas.

Fredrik TanoSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons