Nyheter

Tre misstänks för drograttfylleri i natt

Borås Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

Vid midnatt på natten till måndagen stoppade polis en bilförare på Göta i Borås.

Föraren, en kvinna i 25-årsåldern, misstänks för drograttfylleri.

Bara en halvtimme senare, klockan 00.25, stoppades en annan bilförare, en man i 25-årsåldern, i centrala Borås. Han misstänks också för drograttfylleri.

Och vid klockan 01.55 stoppades en tredje förare som misstänktes vara drogpåverkad. Den här gången i Tranemo. Även passageraren misstänktes ha använt narkotika och misstänks för ringa narkotikabrott (eget bruk).

– En väktare ligger bakom en bil som beter sig väldigt konstigt. När en polispatrull kör ikapp och får stopp på den här bilen fattas misstanke om att föraren är drogpåverkad, säger Joakim Danz, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Båda två är män i 20-årsåldern. Föraren fick lämna blodprov och passageraren urinprov.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.