Annons
Nyheter

Tre nya spelare klara för BHC

Nyförvärven kommer i en stril ström. I dag gjorde Borås Hockey klart med tre nya spelare.
Nyheter • Publicerad 3 maj 2012

Det är trion Jonathan Zaar, Jakob Karlsson och Fredrik Börjesson som i dag kritade på kontrakt med Borås HC. Den sistnämnde har ett så kallat tryout-kontrakt, vilket innebär att kontraktet kan brytas fram till 31 augusti. Då tas beslut om han får fortsätta under säsongen.

BHC-tränaren Per Ljusteräng säger sig vara nöjd med tillskotten.

Annons

– De ansluter så snabbt som möjligt och är spelare som känns väldigt intressanta.

Han kommenterar de tre nyförvärven:

Jonathan Zaar.

– Vi var på honom redan i vintras, men då var han tvungen att slutföra skolan, så det fungerade inte då. Kul att vi får chansen nu, istället. Han är en back med bra karaktär. Skridskostark och passningssäker. Har spelat i juniorlandslagen och är hungrig och talangfull, menar Ljusteräng.

Jakob Karlsson.

– Jag har följt honom i tre år, när han spelat i Olofström. Det är en stark och spelskicklig back som kommer från HV71:s juniorverksamhet. Sedan spelade han i Växjö, och tog degraderingen därifrån på helt rätt sätt; han har jobbat ännu hårdare för att visa vad han kan. Spännande spelare, säger Ljusteräng.

Fredrik Börjesson.

– Han har ett tryout-kontrakt och har verkligen visat att han vill visa upp sig. Har spelat ett år i Frankrike nu och visar bra attityd. Har tidigare spelat allsvenskt med Huddinge. Är en snabb och spelskicklig back med högerfattning.

Jonathan Zaar

Position: Back.

Född: 12 april 1992.

Senaste klubb: Rögle BK.

***

Jakob Karlsson

Position: Center.

Född: 12 maj 1989.

Senaste klubb: Olofströms IK

***

Fredrik Börjesson

Position: Back.

Född: 2 juli 1988.

Senaste klubb: Dijon (Frankrike).

Oskar Pålsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons