Annons
Nyheter

Trafikkaos i flera delar av landet

Vintervädret fortsätter att ställa till problem i flera delar av landet.
Nyheter • Publicerad 30 januari 2014

Södra Sveriges besvärliga vinterväglag och problem med drivbildning och snörök börjar dyka upp även längre norrut.

– Ja, i gårkväll var det stora problem på E4:an mellan Norrköping och Nyköping, och plogbilarna fortsätter att köra skytteltrafik där, säger Katarina Wolffram, presskommunikatör på Trafikverket.

Annons

Under morgonen har E4:an stängts av helt mellan Stavsjö och Kila efter en olycka med tre lastbilar. Trafikverket uppmanar bilister att undvika mindre vägar, eftersom större vägar prioriteras först under pågående snöröjningsarbete. I Skåne påverkas även tågtrafiken av snövädret, och flera tåg är inställda eller reducerade fram till fredag.

– Vi måste glesa ut trafiken för att hinna snöröja banor. Annars kan vi inte säkra att de tåg som fortsätter att gå kommer fram i tid, säger Katarina Wolffram.

Flera olyckor har inträffat i Skåne under morgonen. Flera bilar har sladdat eller kört in i mitträcken på E22:an i Lund, Malmö och Kristianstad samt vid E6:an i Löddeköpinge och Ängelholm.

– Det har trillat in en del olyckor från klockan sex, men ingen av de inblandade uppges vara allvarligt skadad. Det är halt på sina ställen, och snön fyker, säger Calle Persson, informatör på Skånepolisen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons