Annons
Nyheter

Två gripna vid stort polispådrag – ung man knivskuren

En stor polisinsats pågick i Alingsås sent på torsdagskvällen. En ung man ska ha blivit knivskuren. De två unga män som inledningsvis greps av polis kunde under fredagsmorgonen släppas. De är dock fortfarande misstänkta för brott.
Alingsås • Publicerad 24 januari 2019 • Uppdaterad 25 januari 2019
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen larmades strax före klockan 22.

– Vi är på plats med sex patruller och vår personal har förstärkningsvapen, sade Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region väst, till GP inledningsvis.

Annons

Det ska röra sig om ett större bråk på Östlyckan i Alingsås där ett 15-tal personer slagits och bråkat.

– Det är väldigt rörigt på platsen och i samband med att vi kom dit hittade vi en knivskuren person, sade Morten Gunneng till GP.

Uppgifter finns om både kniv och skjutvapen, men något skjutvapen har inte hittats.

Har ni hittat någon kniv?

– Det kan jag inte svara på. Men det verkar som om själva skadorna är ganska begränsade, att kläderna har tagit upp det mesta, säger Morten Gunneng till BT.

Brottsrubriceringen är grov misshandel, men den knivskurne ska inte ha behövt föras till sjukhus utan har kunnat förhöras.

– Han är inte allvarligt skadad, säger Gunneng.

Två män har gripits misstänkta för grov misshandel och grovt olaga hot. Alla de inblandade ska vara män i 20-årsåldern, enligt polisen som fortsätter arbetet med utredningen under natten till fredagen.

Inga fler skadade eller intressanta föremål ska ha hittats i området, uppger polisen strax före midnatt. Cirka klockan 23.30 var man klara på platsen.

– Vi börjar få en bild av vad det här handlar om, säger Morten Gunneng till BT.

Annons

Vad är orsaken?

– Det är två grupperingar som är i ständig konflikt och det verkar som om man ikväll har försökt sig på någon form av medlingsförsök som har gått över styr.

De två unga män som inledningsvis greps av polis kunde under fredagsmorgonen släppas. De är dock fortfarande misstänkta för brott. Inga allvarliga skador finns uppgivna.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons