Annons
Nyheter

Pettersson fixade Växjös guldyra: Fantastiskt

HOCKEY • Publicerad 22 april 2018
Foto: Robert Granström/TT

Annons

Det var Petterssons femte och sjätte mål i finalserien där han gjorde tio poäng på fyra matcher. Han vann poängligan i slutspelet med 19 poäng, tio mål och nio assist, och slog förre Skellefteåspelaren Axel Holmströms juniorrekord på 18 poäng.

Men det här var så klart långtifrån någon enmansshow. Växjö är ett av historiens bästa guldlag, om inte det bästa. Laget vann grundserien med 21 poäng, radade upp 12–1 i matcher i slutspelet och förkrossande 20–1 i målskillnad i finalerna.

Robert Rosén satte sitt femte mål i finalserien då han styrde in 4–0. Då hade Janne Pesonen dessförinnan svarat för 3–0-målet och Eric Martinsson fastställde senare 5–0. Målvakten Viktor Andrén har gjort en osannolik finalserie och höll nollan för tredje gången. Han fick ju hoppa in när förstemålvakten Viktor Fasth skadade sig i den fjärde semifinalen mot Malmö.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons