Annons
Nyheter

Personbil i brand på riksväg 40

Ulricehamn • Publicerad 26 oktober 2019

Under lördagsmorgonen får SOS in ett samtal om att det står en brinnande personbil på gamla riksväg 40 i höjd med Östra Rönnåsen.

Vid 05.50 på lördagsmorgonen larmas räddningstjänsten till Ulricehamn där en personbil ska brinna. När räddningstjänsten kommer till platsen möts de av en fullt utvecklad bilbrand.

Annons

– Bilen var helt övertänd när vi kom till platsen, säger Niklas Ignell, inre befäl vid SÄRF.

Efter att släckningsarbetet var klart tillkallades polis.

– Omständigheterna runt bilbranden är oklara och det fanns inga personer på plats vilket gjorde att vi tillkallade polis som i sin tur kommer undersöka bilbranden vidare, säger Niklas Ignell.

Klockan 07.00 meddelade Trafikverket att vägen var öppen för trafik igen.

Hur branden uppstått är inte klarlagt.

– Vi misstänker att branden är anlagd vilket gör att en anmälan om skadegörelse är upprättad, säger Joakim Danz, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Hur bilen hamnat i diket vet polisen i nuläget inte.

– Det vi misstänker är att bilen hamnat i diket och legat där en stund innan branden är anlagd. Detta sammantaget gör att vi också upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik, säger Danz.

Här saknas innehåll

Här saknas innehåll

Staffan LundgrenSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons