Annons
Nyheter

Palestinska rebeller sköt raketer mot Israel

På måndagen avfyrades raketer in i Israel. Den väpnade grenen av palestinska Hamas och gruppen Islamska jihad tog på sig dådet.
Nyheter • Publicerad 8 oktober 2012
Den väpnade grenen av Hamas raketattack mot Israel ska ha varit ett svar på att ett israliskt stridsflyg skadat tio personer i staden Rafah på Gazaremsan.
Den väpnade grenen av Hamas raketattack mot Israel ska ha varit ett svar på att ett israliskt stridsflyg skadat tio personer i staden Rafah på Gazaremsan.Foto: Eyad Baba

Beskedet kommer en dag efter att israeliskt stridsflyg skadat tio personer i Rafah.

"Som svar på de civila skadorna i den senaste attacken mot Rafah, har Qassam-brigaderna och al-Quds-brigaderna avfyrat ett antal raketer mot fiendens militära positioner", meddelade Hamas Ezzedine al-Qassam-brigader i ett uttalande.

Annons

En Taleskvinnan för israelisk polis, Luba Samri, bekräftade för AFP att över 20 raketer träffat israelisk mark tidigt på måndagsmorgonen. Raketerna orsakade mycket lite materiell förstörelse.

Merparten av raketerna träffade öppna platser i Ofakim-området, där ett hus fick splitterskador. Tre raketer landade i Kerem Shalom, men orsakade inga skador.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons