Annons
Nyheter

Omstridd person ger Littorin uppdrag

Förre arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin (M) föreslås till en styrelsepost av huvudägaren i Wiking Mineral Patrik Brinkmann, en tidigare aktiv högerextremist, skriver expressen.se.
Nyheter • Publicerad 21 juni 2012
Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

– Jag tar starkt avstånd från de politiska åsikterna. Kopplingen till honom är inte bra. Men jag ska inte företräda honom, jag hoppas att det blir fler aktieägare, säger han till TT.

Littorin säger att Brinkmann nu lämnat politiken och att det var helt nödvändigt. Littorin kommenterar dock inte den koppling han har till Brinkmannägda Havilah Mining, som styrelseordförande, sedan tidigare.

Annons

Patrik Brinkmann har varit aktiv i, liksom finansiär av, högerextrema rörelser i Europa med Tyskland som bas. I en intervju i tidningen Expo förra året uppgav han dock att han tänkte lämna politiken.

Enligt Wiking Minerals vd Dick Levin är det på initiativ av Brinkmann, som tillsammans med närstående äger 23,4 procent av aktierna, som Littorin föreslås till styrelsen. Valet sker vid en extra bolagsstämma den 26 juni i Stockholm, då också tre andra ledamöter väljs.

TT: Vad ska du tillföra?

– Bolagets kassa börjar sina och de behöver kontakta kommuner och få ordning och reda. Jag har erfarenhet av den typen av processer, säger Sven-Otto Littorin.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons