Annons

Misstänkt mordförsök – man hittad allvarligt skadad i bil

Sent på torsdagskvällen hittades en man i 20-årsåldern allvarligt skadad i en bil i Ulricehamn.
I bilen fanns fyra andra personer, men detaljerna är fortfarande väldigt oklara.
Polisen utreder händelsen som mordförsök.
Ulricehamn • Publicerad 23 februari 2018

Mannen har förts till Södra Älvsborgs sjukhus i Borås. Han ska ha knivhuggits i överdelen av kroppen. Brottsrubriceringen är försök till mord.

– Han är allvarligt skadad. Det är rätt så oklart vad som har hänt, säger Peter Apelqvist, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Annons

Polisen och ambulans larmades om händelsen klockan 22.40. Den skadade ska sedan ha hittats medvetslös vid en Circle K-mack, men polisen misstänker att brottet kan ha skett vid Fiskaregatan.

– Vi har spärrat av ett ganska omfattande område på platsen, eftersom vi inte vet var händelsen kan ha inträffat. Det är många frågetecken just nu, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen region Väst.

Området som spärrats av vid Fiskaregatan löper ner mot strandkanten och sträcker sig från reningsverket till Åsundens båtsällskap.
Området som spärrats av vid Fiskaregatan löper ner mot strandkanten och sträcker sig från reningsverket till Åsundens båtsällskap.Foto: Jan Pettersson

BT har pratat med en boende i närheten av avspärrningarna.

– Det är väldigt otäckt att det sker här i Ulricehamn igen. Jag bor i närheten och gick och lade mig precis vid den tiden, men varken såg eller hörde någonting, säger han.

En annan boende visste inte om att polisen spärrat av runt hörnet när BT pratar med henne, och hade inte sett eller hört något misstänkt under gårdagskvällen.

– Det är fruktansvärt. Jag vågar knappt gå ut på kvällarna längre, säger hon angående det senaste årets våldsdåd i Ulricehamn.

I bilen som den skadade mannen hittades i fanns även fyra andra personer som hämtades in till förhör. Dessa har dock inte kunnat komma med någon ytterligare information om vad som hänt.

– Det är lite oklara uppgifter, vad jag förstår, och de vill inte medverka riktigt, säger Apelqvist.

Under morgonen meddelar Stefan Gustafsson att samtliga fyra har förhörts och släppt, ingen är misstänkt för brott.

Enligt uppgifter till BT är den skadade mannen hemmahörande i Ulricehamnstrakten. Sjukvården har uppgett för polisen att hans tillstånd är allvarligt, men stabilt. Enligt deras uppgifter ska det röra sig om någon form av knivskador.

Annons

Vet ni om det rör sig om en eller flera stickskador?

– Det är sådant som vi får fråga sjukvården efterhand, säger Stefan Gustafsson.

Ingen har gripits i nuläget. Fordonet som mannen hittades i har tagits i beslag och polisens tekniker arbetar på den avspärrade platsen.

– Nu vill vi framförallt hitta brottsplatsen, men också få prata med den skadade och få veta hur det gått till, säger Stefan Gustafsson.

Vid tiotiden var beskedet från sjukvården att mannen fortfarande vårdas och inte kan vara tillgänglig för förhör.

Foto: Jan Pettersson

Vid 08.40 var BT:s fotograf Jan Pettersson på plats vid Fiskaregatan där knivskärningen troligen har ägt rum.

– Det är två poliser här just nu och de har spärrat av ett större område på cirka 200 meter. De väntar på att teknikerna ska komma hit, säger han.

Enligt Jan Pettersson är det just nu lugnt på platsen. Området som spärrats av löper ner mot strandkanten och sträcker sig från reningsverket till Åsundens båtsällskap.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Fredrik TanoSkicka e-post
Joel BesselingSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons