Annons
Nyheter

Man dödad av tigrar på danskt zoo

En ung man dödades av tigrar på Köpenhamns zoo på onsdagen. Polisen tror att det rör sig om självmord.
Nyheter • Publicerad 11 juli 2012
Foto: DRAGO PRVULOVIC / SCANPIX

– Han måste ha kravlat eller hoppat över vallgraven in till området där tigrarna finns, säger polisens talesman Lars Borg till nyhetsbyrån Ritzau.

Mannen, som var i 20-års åldern, blev biten i halsen, ljumsken, låret och ansiktet. När djurskötarna hittade mannen på morgonen var han redan död. Polisen utgår i från att det rör sig om självmord.

Annons

– Man måste ha faran klar för sig när man går in till så farliga djur, säger Borg.

Enligt nyhetsbyrån sker det ganska ofta att folk smyger sig in djurparken på natten. Djurparksdirektören Steffen Sträde vid Köpenhamns zoo har däremot inte några detaljer kring hur mannen kom in till tigrarna.

– Om man verkligen vill in kan man också ta sig in. Vi är inget fängelse, säger han.

Onsdagens händelse är inte den första i sitt slag i Danmark. 2009 blev en före detta djurparksanställd dödad av tigrar på Naestveds zoo.

När man tagit sig in till tigrar finns det inte mycket att göra, berättar djurskötaren Rasmus Juel Ditlefsen från Knuthenborg Safaripark, för Ritzau.

– Du är ett byte i den sekund du kommer in till dem. Det spelar ingen roll om du är get eller människa, båda är föda för dem, säger han.

Tidigare olyckor med tigrar och lejon

Februari 2012: En 65-årig man dödas av ett lejon på en lejonpark som ägs av Johannesburg Zoo i Sydafrika. Lejonburen verkar ha varit olåst.

December 2009: En 28-årig tigertränare blir biten i handen under en tigershow i en djurpark i Hamburg i Tyskland.

Maj 2009: En 31-årig psykiskt sjuk man begår självmord i tigerhägnet i Næstved Zoo. Han bryter sig in i hägnet, sätter eld på halmbalar och dör av rökförgiftning. Efteråt ger sig tigrarna på honom. 31-åringen var tidigare anställd i djurparken.

December 2007: En ung man i USA dödas av en tiger som rymt från djurparken i San Francisco. Tigern går också till angrepp på kafégäster i närheten av tigerburen.

Källa: Ritzau

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons