Annons
Nyheter

Macron: ”SD-ledaren inte kompatibel med svenska värderingar”

Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson ville inte välja mellan Rysslands Vladimir Putin och Frankrikes Emmanuel Macron i en intervju i Morgonpasset i P3 i Sveriges Radio i veckan.
Politik • Publicerad 2 september 2018
Foto: Mikko Stig

Åkesson fick frågan vem han föredrog. När saken kom upp i Sveriges Radios partiledardebatt förklarade SD-ledaren att han "inte vill ha någon av dem".

Nu går den franske presidenten i svaromål i SVT :s Agenda.

Annons

– Det säger att den här partiledaren inte kan avgöra hur man rankar värderingar, säger Macron i en intervju, och poängterar att Ryssland inte är ett föregångsland vad gäller mänskliga rättigheter och att Putin vill avveckla EU.

– Om man inte kan välja mellan den franska eller ryska presidenten så visar det att personen inte är kompatibel med de svenska värderingarna, säger Macron.

Åkesson skriver i en kommentar till SVT att "agendasättande medier konstruerar en konflikt som inte finns" och han ifrågasätter att han skulle behöva välja mellan två statschefer.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons