Annons
Nyheter

M i Göteborg vill förbjuda tiggeri

Moderaterna i Göteborg vill ha ett tiggeriförbud i stadens centrala delar, skriver Göteborgs-Posten.
Göteborg • Publicerad 21 november 2017
Foto: Björn Lindgren/TT

Moderaternas stämma ställde sig förra månaden bakom ett nationellt tiggeriförbud och partikamraterna i Göteborg ska på onsdag presentera ett förslag för kommunstyrelsen. I förslaget står det bland annat att "flera göteborgare och besökare upplever sig bli ofredade när de uppvaktas allt för närgånget".

Förhoppningen är att tiggeriförbudet ska läggas till i de lokala ordningsföreskrifterna som klubbas av kommunfullmäktige i december.

Annons

– Inom ramen för den nuvarande lagstiftningen borde det finnas utrymme att förbjuda tiggeri lokalt, säger Jonas Ransgård (M), kommunalråd i Göteborg, till tidningen.

Sala och Vellinge har tidigare förbjudit tiggeri, men i båda fallen har besluten upphävts av länsstyrelsen med hänvisning till att de inte är förenliga med ordningslagen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons