Annons
Nyheter

Leif GW Persson till TV4

TV4 värvar Leif GW Persson från SVT. Kriminologprofessorn ska dels göra ett nytt kriminalprogram, dels nya avsnitt av "GW:s mord" som redan sänds i kanalen, dels medverka regelbundet i "Nyhetsmorgon".
Tv • Publicerad 14 mars 2018
Foto: Anders Wiklund/TT

"Häromdagen fyllde jag 73 år. Då slog det mig plötsligt att jag borde börja planera för min framtid. Jag kom då fram till att framtiden finns på TV4. Min förhoppning är att kunna göra riktigt bra tv", säger han i ett pressmeddelande.

Det nya, ännu namnlösa kriminalprogrammet, får premiär i höst. Enligt TV4 kommer det att ha ett lägre tempo och lägga större fokus på aktuella brott.

Annons

Den tredje säsongen av "GW:s mord", där Persson bland annat tar upp Arbogafallet, är planerad till våren 2019. I "Nyhetsmorgon" ska han synas som expert, men han ska även knytas närmare nyhetsbevakningen.

Det allra sista avsnittet av SVT:s "Veckans brott" sändes på tisdagen. Programmet har sänts sedan 2010 och brukar ha runt 1,3 miljoner tittare varje vecka.

KB/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons