Nyheter

Konsumentverket varnar för biljettsajt

Ekonomi Artikeln publicerades
Konsumentverket har placerat bolaget Viagogo på en varningslista.
Foto: Patrik Lundin / SvD / TT
Konsumentverket har placerat bolaget Viagogo på en varningslista.

Konsumentverket har placerat bolaget Viagogo, som säljer andrahandsbiljetter, på en varningslista, skriver Expressen. Myndigheten har de senaste åren sett en kraftig ökning av anmälningar mot bolaget. Hittills i år rör det sig om ett 40-tal anmälningar.

– Det finns både anmälningar och kontakter till vår upplysningstjänst Hallå konsument som tyder på att det finns ett ganska omfattande konsumentproblem, säger Andreas Prochazka, enhetschef på Konsumentverket till tidningen.

Klagomålen på Viagogo handlar främst om att kunder sig lurade, att det tillkommit kostnader i efterhand som inte framgått vid köpet och att det är svårt för kunderna att nå bolaget.

Den så kallade varningslistan hos Konsumentverket är ny och ska ge vägledning och information kring olika konsumentproblem.

– Den är tänkt att varna konsumenter. Ser vi problem som vi inte kommer åt på annat sätt är listan ett sätt att upplysa konsumenter, säger Andreas Prochazka.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.