Annons

Karlsson kunde inte rå på Andersson och Kalla

Längdåkningstalangen Frida Karlsson kunde inte rå på de mer rutinerade Ebba Andersson och Charlotte Kalla på 10 kilometer klassiskt i Falun på lördagen.
Skidor • Publicerad 12 januari 2019
Ebba Andersson. Arkivbild.
Ebba Andersson. Arkivbild.Foto: Gian Ehrenzeller

Längdåkningstalangen Frida Karlsson kunde inte rå på de mer rutinerade Ebba Andersson och Charlotte Kalla på 10 kilometer klassiskt i Falun på lördagen. Andersson vann den nationella tävlingen Kopparskidan, 7,6 sekunder före Kalla och 51,6 sekunder före Karlsson på tredje plats.

19-åriga Frida Karlsson imponerade stort i Sverigepremiären i Bruksvallarna men har valt att inte ställa upp i världscupen för att i stället fokusera på junior-VM senare i januari.

I Falun hängde hon med Sveriges två bästa distansåkare ett bra tag innan krafterna tröt. Karlsson ledde efter 2,3 kilometer, och var fortfarande bra med halvvägs in i loppet. Men under de avslutande fem kilometerna rann tiden iväg snabbt, och Karlsson var till slut aldrig nära att hota de två främsta.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons