Karlsson kunde inte rå på Andersson och Kalla

Skidor Artikeln publicerades
Ebba Andersson. Arkivbild.
Foto: Gian Ehrenzeller
Ebba Andersson. Arkivbild.

Längdåkningstalangen Frida Karlsson kunde inte rå på de mer rutinerade Ebba Andersson och Charlotte Kalla på 10 kilometer klassiskt i Falun på lördagen.

Längdåkningstalangen Frida Karlsson kunde inte rå på de mer rutinerade Ebba Andersson och Charlotte Kalla på 10 kilometer klassiskt i Falun på lördagen. Andersson vann den nationella tävlingen Kopparskidan, 7,6 sekunder före Kalla och 51,6 sekunder före Karlsson på tredje plats.

19-åriga Frida Karlsson imponerade stort i Sverigepremiären i Bruksvallarna men har valt att inte ställa upp i världscupen för att i stället fokusera på junior-VM senare i januari.

I Falun hängde hon med Sveriges två bästa distansåkare ett bra tag innan krafterna tröt. Karlsson ledde efter 2,3 kilometer, och var fortfarande bra med halvvägs in i loppet. Men under de avslutande fem kilometerna rann tiden iväg snabbt, och Karlsson var till slut aldrig nära att hota de två främsta.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.