Nyheter

Man allvarligt skadad efter villabrand i Härryda – hjälptes ut av granne

Västsverige Artikeln publicerades

En villabrand rasade utanför Mölnlycke tidig söndagskväll.

En man har förts till sjukhus med allvarliga skador.

En villa utanför Mölnlycke står i full brand och en person som befann sig inne i villan har förts till sjukhus med brännskador, enligt polisen. Ett antal gasflaskor ska även ha exploderat inne i den brinnande byggnaden.

Larmet om branden kom på söndagseftermiddagen. Det var grannar som upptäckte branden och drog ut personen som var i villan, rapporterar lokala medier.

Sahlgrenska universitetssjukhuset meddelade senare att tillståndet för den skadade var allvarligt, men stabilt.

Enligt räddningstjänsten finns fortfarande sju till åtta enheter på plats som jobbar med att begränsa branden, då det finns spridningsrisk. Insatsen beräknas pågå under ytterligare några timmar men man kommer att låta huset brinna ned. Flera boende i omkringliggande villor har evakuerats.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.