Annons
Nyheter

Japan avrättade två genom hängning

Japan har avrättat två morddömda män genom hängning, meddelar landets justitieminister Takashi Yamashita.
Japan • Publicerad 27 december 2018
Två män har avrättats genom hängning i Japan. Arkivbild.
Två män har avrättats genom hängning i Japan. Arkivbild.Foto: Itsuo Inouye

Därmed har Japan avrättat 15 personer under 2018. Endast en gång har så många avrättats sedan Japan 1998 började offentliggöra dödsstraffen.

De två männen, 60 respektive 67 år gamla, hade dömts för att 1988 ha mördat två män och begravt dem i cement, i syfte att stjäla motsvarande åtta miljoner kronor.

Annons

Mer än etthundra personer sitter fängslade i Japan i väntan på att deras dödsstraff ska verkställas. Japan är ett av få industriländer som fortfarande tillämpar dödsstraff. Straffet har starkt stöd hos det japanska folket även om människorättsgrupper och många europeiska regeringar anser det vara barbariskt,

Enligt Takashi Yamashita kommer Japan inte att sluta avrätta fångar under överskådlig framtid.

– Onda, avskyvärda brott kan inte undgå att straffas med döden. Jag tycker inte att det är lämpligt att avskaffa dödsstraffet, säger han på en presskonferens.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons