Nyheter

I NATT: Flera anlagda bränder i Göteborg

Brott Artikeln publicerades
Polisen jagar en eller flera gärningsmän som tänt eld i trappuppgångar i Göteborg. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Polisen jagar en eller flera gärningsmän som tänt eld i trappuppgångar i Göteborg. Arkivbild.

Tre bränder har under natten till söndagen anlagts i olika trappuppgångar i området Brämaregården i Göteborg.

Den första branden startade strax efter midnatt då de boende upptäckte att det brann i trappuppgången.

– De lyckades släcka innan räddningstjänsten var på plats, men bara ett par timmar senare, 02.14, kom nästa larm i samma område då någon gått till väga på liknande sätt och tänt eld på papper och slängt in i trappuppgången, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i Göteborg.

Strax före klockan 04 på söndagsmorgonen kom det tredje larmet, också det i Brämaregården.

– Även där brann det i en trappuppgång och då blir vi misstänksamma och tror att det är någon som roar sig med att tända på saker med avsikt, säger Johan Josarp.

Samtliga drabbade hus är flerfamiljshus och bränderna har upptäckts i tid innan de gjort större skada.

– Vi har just nu rubriceringen försök till mordbrand och skadegörelse genom brand, så får vi se vad det leder till. Vi är ute nu och ser om vi kan hitta eventuella vittnen, säger Johan Josarp.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.