Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En person ska ha försökt stjäla en bildörr från en adress i Borås under natten.
I Nyköping attackerades en polispatrull av ett stenkastande gäng.
Publicerad 24 augusti 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

En person misstänks för stöld genom inbrott på Göta i Borås vid 01.30-tiden på lördagen. Enligt polisen ska personen ha stulit en bildörr, men när polisen kom till platsen fick man omhänderta hen för fylleri.

Annons

Sverige

Polisen kallades till ett område i Nyköping efter larm om skadegörelse vid midnatt. Väl på plats attackerades patrullen av en grupp unga vuxna som bland annat kastade sten, skriver Expressen.

– 15 till 20 personer har gemensamt attackerat polisen, säger Joel Gerdin, vakthavande befäl vid polisen, till tidningen.

Ingen kom till skada men en ruta på en polisbil krossades. Efter att ha kallat på förstärkning lyckades polisen skingra gruppen men ingen person har gripits. En förundersökning om våldsamt upplopp har inletts.

Det är inte första gången som blåljuspersonal attackeras i området. Senast i onsdags skrev polisen på sin Facebook-sida att det vid flera tillfällen under förra veckan förekommit stenkastning mot polis och väktare. (TT)

En inringare larmade vid 23-tiden polisen till en bostad i Tierps kommun om att en man blödde kraftigt. Mannen som är i 50-årsåldern visade sig vara allvarligt skadad och fick föras till sjukhus med ambulans.

På adressen grep polisen en man i 40-årsåldern som misstänks för försök till mord.

Brottsplatsen har spärrats av för utredning. (TT)

Världen

Franska staten beräknar att den har gått miste om 300 miljoner euro, motsvarande drygt 3,2 miljarder kronor, i uteblivna fortkörningsböter på grund av den omfattande vandaliseringen av hastighetskameror som inleddes i november i fjol.

Annons

Därtill uppgår kostnaden för att ersätta hastighetskamerorna till motsvarande omkring 640 miljoner kronor, skriver Le Parisien.

Sammanlagt har fler än 2 100 kameror förstörts sedan november 2018. Fenomenet uppstod i samband med att den franska proteströrelsen Gula västarna påbörjade sina veckovisa demonstrationer, skriver tidningen. (TT)

En man som är anställd vid Storbritanniens konsulat i Hongkong har återvänt till staden, efter att ha suttit frihetsberövad i den kinesiska grannstaden Shenzhen. Det meddelar mannens familj.

Fallet blev efter gripandet den 8 augusti ett slagträ i den internationella debatten kring den politiska turbulensen i Hongkong.

Storbritannien protesterade mot gripandet, medan Kina påstod att mannen misstänktes för någon form av inblandning i prostitution. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons