Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Misstänkt knivrån i Skene. Väskryckning i Borås. Berusad i bråk i Ulricehamn.

Sjuhärad

En tonårsflicka ska ha blivit knivrånad i Skene på onsdagskvällen.

Polisen larmades klockan 20.40 om ett väpnat rån. Flera personer ska ha varit inblandade. Enligt uppgift till BT ska flickan ha tvingats ta ut pengar i en uttagsautomat under knivhot.

– Det ska ha varit någon form av överföring av pengar i samband med detta, säger Stefan Rudenvall, jourhavande förundersökningsledare vid Boråspolisen.

En kvinna i 20-årsåldern frihetsberövades. Polisen uppger att hon hade kniv på sig.

– Hon greps av patrull och togs till stationen. Men åklagaren släppte henne efter förhör, säger Joakim Danz, stationsbefäl vid polisen i Borås.

Kvinnan är dock fortfarande misstänkt. Kniven togs i beslag av polisen.

Och den ska ha använts för att hota med?

– Ja, enligt utsaga, säger Joakim Danz.

– Det är flera personer inblandade. Men vi vet inte exakt vilka det är än. Det kan vara ungdomar både över och under 15 år, säger Stefan Rudenvall på natten till torsdagen.

Den rånade flickan ska inte ha skadats fysiskt, enligt polisen.

En kvinna i 55-årsåldern ska ha blivit rånad på sin väska på Norrby i Borås på natten till torsdagen.

Polisen fick kännedom om händelsen klockan 00.32. Två män i 20- till 25-årsåldern ska ha ryckt ifrån kvinnan hennes väska.

– Anmälaren ska ha ramlat och blöder ifrån benet i samband med att de tog väskan, säger Joakim Danz, stationsbefäl vid Boråspolisen.

I väskan ska kvinnan bland annat ha haft en mobil.

En berusad man i 35-årsåldern ska ha varit inblandad i två polisiära händelser i Ulricehamn under en halvtimme sent på onsdagskvällen.

– Anmälaren ringer in och har sett en man sätta sig i deras bil. Anmälarens son springer ut och får ut mannen ur bilen, säger Joakim Danz, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Då var klockan 22.40. Vid 23.08 larmades polisen om att två bröder hamnat i bråk med varandra.

– Mannen som suttit i bilen tidigare är tydligen samma man som nu bråkar med sin bror, säger Danz.

Båda händelserna inträffade på närliggande gator i centrala Ulricehamn. Ingen av de inblandade har dock velat göra en anmälan.

Den berusade mannen omhändertogs för fylleri.

– Han är känd av oss sedan tidigare, säger Joakim Danz.

Vid klockan 03.15 ska en person ha hört ett billarm vid Lidaholmsgatan i Borås och ringt polisen. Samtidigt ska en person ha kommit springande med två väskor med batteridrivna verktyg.

Anmälaren gick ut och hittade då en sådan väska på marken, uppger polisen. Men det är oklart om väskorna stulits från bilen som tjöt.

Ingen person har gripits på torsdagsmorgonen. Vid 05.30-tiden hade polis inte varit på platsen.

Sverige

Tre husvagnar blev helt utbrända vid en brand på Lygnareds camping utanför Alingsås. Räddningstjänst och polis larmades dit strax före klockan 06.

Ingen person ska ha skadats fysiskt. Brandorsaken är inledningsvis oklar.

Någonting har exploderat vid en parkerad bil i centrala Ullared under natten.

– Vi fick in samtal från boende som vaknat av en hög smäll och sett rök komma från en parkeringsplats. Det var en kraftigare smäll, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson för polisen region Väst.

Platsen är avspärrad för teknisk undersökning och det nationella bombskyddet är på väg till platsen.

– De kommer undersöka området för att se om det finns fler saker som kan explodera innan vi kan gå in med våra tekniker, säger han.

Inga personer ska ha kommit till skada. Polisen rubricerar händelsen som allmänfarlig ödeläggelse. (TT)

Världen

Fem turister har dödats i samband med våldsamma oväder i norra Grekland, uppger polis enligt AFP. Stormen svepte fram genom Halkidikiregionen i närheten av Thessaloniki.

Ett tjeckiskt par omkom när dess husvagn blåste i väg och en rysk man och hans son omkom när de hamnade under ett träd som föll.

En rumänsk kvinna dödades då hon träffades av en del som lossnade från en byggnad i vinden.

På sociala medier vittnar människor om strömavbrott och på bilder syns hagel, blixtrar och föremål som gått sönder i de hårda vindarna.

Ving har 21 svenska gäster i området, men har inte fått några uppgifter om att någon av dem skulle ha drabbats.

– Eftersom det är ganska sent har vi inte ringt upp dem, säger Fredrik Henriksson på Ving vid 01-tiden och fortsätter:

– Vi brukar alltid kontakta dem för att höra att allt det är bra. Så vi kommer att kontakta dem och följa upp i morgon förmiddag.

Apollo har för närvarande inga svenska gäster i området. (TT)

Fem krigsfartyg som antas tillhöra Irans revolutionsgarde, närmade sig en brittisk oljetanker i Hormuzsundet och försökte få det att ankra i iranskt vatten.

Fartygen ska dock ha lämnat platsen efter att de varnats av ett brittiskt krigsfartyg i närheten, uppger USA:s försvarsdepartement.

Iran har hotat Storbritannien med repressalier, sedan brittiska flottan stoppat en iransk supertanker i Gibraltar förra torsdagen som misstänktes vara på väg mot Syrien. (TT)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.