Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Flera drograttfyllerier i Borås och Mark. Stöldförsök mot vårdcentral i Vårgårda.
Publicerad 2 juli 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

En man i 30-årsåldern som stoppades av polis i en bil på Skaraborgsvägen i Borås visade sig vara efterlyst. Det var vid 23-tiden på måndagskvällen som bilföraren stoppades.

Annons

– Misstanke om drograttfylleri uppstod. Han hade inte heller något körkort och rapporteras för grov olovlig körning, säger Robert Cleverup, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Mannen visade sig även vara efterlyst och skulle avtjäna straff. Han fördes därför till Häktet Borås.

– Han hade samlat på sig, säger Cleverup.

Vid 01-tiden stoppades en man i 40-årsåldern som körde bil i Hyssna. Han misstänks också för drograttfylleri. I bilen fanns även en kvinna som misstänks för ringa narkotikabrott (eget bruk). Båda togs med för provtagning.

Och det misstänks även en man i 20-årsåldern för. Hans bilfärd tog slut vid Hultamotet i Borås vid 02.30-tiden.

En man i 50-årsåldern greps i centrala Vårgårda på natten till tisdagen.

Strax efter midnatt ska han ha krossat ett fönster, bankat i dörrar och försökt ta sig in på Närhälsan Vårgårda vårdcentral.

Mannen, som kunde gripas på plats av polis efter att vittnen slagit larm, misstänks för försök till grov stöld. Vid 05-tiden på tisdagsmorgonen hade han inte förhörts än.

Sverige

En man i 20-årsåldern ska ha blivit skjuten i centrala Växjö under natten till tisdagen. Polisen rubricerar händelsen som försök till mord.

Annons

Det var vid klockan 00.50 som polisen fick uppgifter om skottlossning i centrum. Mannen hittades skadad och fördes till Centrallasarettet Växjö.

Mannen är allvarligt skadad, enligt kommuniké från Region Kronoberg, och är kvar på sjukhuset för operation.

– Det senaste jag hörde var att det var stabilt, säger Sofie Särbring, jourförundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Ett större område vid Kungsgatan i Växjö har spärrats av.

– Initialt är utredningen inne i ett skede där jag inte kan lämna så mycket mer. Brottsplatsen är avspärrad för teknisk undersökning. Det kommer att fortgå med förhör och sedvanliga utredningsåtgärder under morgonen, säger Särbring.

En man i 30-årsåldern ska ha blivit knivskuren utanför sin bostad i Radbyn i Mariestad under natten till tisdagen.

Det var strax före klockan 03 som en vän till mannen larmade polisen.

– Han har blivit knivskuren i vänster axel och arm. Ej livshotande, men han är avförd till sjukhus, säger Ulf Andersson, stationsbefäl vid Skövdepolisen.

Fyra okända gärningspersoner ska ha tagit mannens mobil och nycklar. På tisdagsmorgonen är ingen person misstänkt eller gripen.

Polisen rubricerar händelsen som väpnat rån.

Annons

– Det får utredas vidare under dagen, säger Andersson.

Världen

Minst 15 personer har omkommit då en mur i centrala Bombay, i Indien, har kollapsat till följd av monsunregn. Raset inträffade vid tvåtiden på natten lokal tid.

Ytterligare ett 70-tal personer har skadats, uppger en företrädare för de lokala myndigheterna.

– Räddningsinsatser pågår och mer personal väntas. Dessutom har både brandmän och poliser redan kommit till platsen och tagit kontroll över situationen, säger en talesperson för myndigheterna till nyhetsbyrån Press Trust of India.

I två dagar har monsunregnen lamslagit Bombay. Bland annat flygplatser och skolor håller stängt, och invånarna manas att hålla sig inomhus. Omkring tusen personer som bor nära floden Mithi har evakuerats då man befarar översvämningar. (TT)

Den colombianske fotbollsspelaren William Tesillo har tagit emot dödshot, sedan han missade den avgörande straffen i kvartsfinalmötet mot Chile i Copa América.

Den brända straffen gjorde att Colombia förlorade straffläggningen, efter den mållösa matchen, med 5–4.

– De har skrivit till mig och min familj på sociala medier, säger han till El País.

Hans fru Daniela Mejia uppger att det i en del av hoten hänvisas till landsmannen Andrés Escobar, som mördades efter att han gjort ett självmål i VM 1994. (TT)

Annons

Nio personer har skadats i vad som uppges vara en drönarattack mot flygplatsen i Abha i Saudiarabien, rapporterar den saudiskägda tv-kanalen al-Arabiya.

En talesperson för Jemens Huthirebeller säger, enligt tv-stationen al-Masirah, att rebellerna låg bakom anfallet.

De Iranstödda Huthistyrkorna har under senare tid – parallellt med att spänningarna ökat mellan Iran och det med USA allierade Saudiarabien – trappat upp sina attacker mot saudiska mål. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons