Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En personbil ska ha kört in i en husvägg i Limmared under natten.
I Borås stoppades en bilist för misstankar om drograttfylleri.
Publicerad 30 maj 2019

Här saknas innehåll

Sjuhärad

Personbilen ska ha kolliderat med husväggen strax efter midnatt. Enligt polisen ska ett vittne hört tjutande däck och sedan en smäll. En 17-årig person, som nu misstänks för olovlig körning, ska ha klarat sig utan skador.

Annons

Sent på onsdagskvällen stoppades en personbil i en rutinkontroll i Villastaden i Borås. Enligt polisen ska föraren, en man i 20-årsåldern, kört påverkad och han misstänks nu för drograttfylleri. Hans körkort har omhändertagits.

En flicka i 17-årsåldern ska ha stoppats vid 22.30-tiden på onsdagen när hon försökte ta sig in på en krog i centrala Borås med en falsk legitimation. Polisen har upprättat en anmälan, i nuläget om missbruk av urkund.

Vid 23-tiden uppstod någon form av bråk på en buss på Göta. Polisen anlände till platsen och såg till att de inblandade skingrades och avlägsnades från platsen. Det gjordes ingen anmälan i samband med bråket.

Runt samma tidpunkt stoppades en bil av polis för en rutinkoll i Villastaden. Föraren, en man i 20-årsåldern, visade tecken på narkotikapåverkan och togs med till stationen för en kroppsvisitation. Han misstänks för rattfylleri.

Sverige

En man och en kvinna blev påkörda av en bil i centrala Stockholm under natten. Föraren smet sedan från olycksplasten, uppger polisen.

– Båda är förda med ambulans till sjukhus. Den ena, kvinnan, var ej vid medvetande, säger Mikael Pettersson vid Stockholmspolisen.

Det finns flera vittnen till händelsen, dels personer på plats som pratade med polisen, dels personer som har hört av sig efteråt. (TT)

Tre busiga bröder har nu stuckit ut nosen i Orsa Rovdjurspark. Årets brunbjörnsungar har släppts ut för att upptäcka världen utanför idet.

De tre små björnpojkarna har nu fullt upp med att leka, dia och sova.
De tre små björnpojkarna har nu fullt upp med att leka, dia och sova.Foto: Clayton Creed/Orsa Rovdjurspark

De tre björnpojkarna föddes i början av januari och har sedan dess vuxit till sig. Än så länge lever de på mammas mjölk men så småningom kommer de att övergå till en allsidig diet på allt från gräs, örter, bär och myror till kött och fisk, tills de når matchvikten på upp till 250 kilo.

Annons

Bägge föräldrarna är viltfödda och kom till parken som ungar, enligt ett pressmeddelande. (TT)

Världen

Minst sju personer har omkommit och flera saknas sedan en båt kapsejsat i Budapest sent på onsdagskvällen. Statliga tv-kanalen M1 uppger att minst 14 personer saknas, och lika många personer ska ha räddats ur vattnet.

Kraftiga regnbyar har höjt vattennivån på Donau och starka strömmar har bidragit till olyckans omfattning. Flera av dem som har räddats plockades upp ur vattnet många hundra meter nedströms från olycksplatsen. Myndigheterna har stängt av all trafik på floden inom stadens gränser.

Turistbåten låg förtöjd nära det ungerska parlamentet i centrala Budapest när en annan turistbåt körde in i den. Kollisionen fick båten att kapsejsa och samtliga ombord hamnade enligt lokala medier i vattnet. (TT)

Den 36-årige svensk som är häktad i Ecuador sedan i april släpps inte mot borgen, uppger hans presskontakt.

Enligt presskontakten nekas borgen eftersom domstolen "inte vet omfattningen av det påstådda brottet".

Svensken står ännu inte formellt anklagad för något brott. Ecuadors inrikesminister María Paula Romo har tidigare sagt att han är misstänkt för dataintrång. Det har också framförts misstankar om samröre med Wikileaksgrundaren Julian Assange. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons