Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Fortkörning på riksväg 40 samt klottermisstänkt gripen i Borås. Avåkning i Älmestad.

Sjuhärad

En man i 30-årsåldern stoppades av polis för fortkörning på riksväg 40 sent på lördagskvällen.

Det hela utspelade sig vid 22.30-tiden.

– Vi får från en ledig kollega som är på väg från Göteborg till Borås att en bil gör, som kollegan uttrycker det, en vansinnesfärd, kör om i fel körfält och så, säger Sandra Fischer, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Polis mötte upp i Borås och ska ha mätt bilens hastighet på 80-sträckan genom Borås till 125 km/h.

– Det blir körkortsomhändertagande och ordningsbot, säger Fischer.

Vid 01.30-tiden på natten till söndagen grep polis en ung man för skadegörelse nära Borås centralstation.

– Väktare ser en eller två män som klottrar vid järnvägsstationen, säger Sandra Fischer, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Det ska skett på spårområdet. Polis kunde gripa en man född i början av 1990-talet.

En bil åkte av väg 182 vid Älmestad i Ulricehamns kommun på natten till söndagen.

Larmet om olyckan kom klockan 02.17.

Ingen person behövde föras till sjukhus, enligt SOS Alarms händelseinformation.

Sverige

Polisen befarar att en man i 75-årsåldern har omkommit i en villabrand i Gullspång i Västra Götaland på lördagskvällen.

– Det är två personer skrivna på adressen och den ena har vi fått tag på. Allt tyder på att mannen ska ha varit hemma, men det är inte bekräftat eftersom man inte har hittat någon kropp, säger Göran Carlbom vid polisen.

Räddningstjänsten fick larmet strax efter klockan 18 på lördagen.

– Det var full fyr när vi kom så det gick inte att rädda något. Det var någon som upptäckte branden en bit därifrån så den kan ju ha pågått en tid, säger Peter Brandels vid räddningstjänsten östra Skaraborg.

Räddningstjänsten är kvar vid platsen för eftersläckning. Enligt polisen kommer det att ta ett par dagar innan tekniker kan undersöka huset.

Anhöriga är underrättade om situationen. Det finns för tillfället inte några misstankar om brott. (TT)

Världen

Massiva demonstrationer pågår i Venezuela, både till stöd för oppositionsledaren Juan Guaidó, som utropat sig själv till interimspresident, och sittande ledaren Nicolás Maduro.

USA uppmanar militären att ansluta sig till oppositionen.

"USA uppmanar samtliga militärer att följa general Yánezs väg och skydda de fredliga demonstranter som stöder demokrati", twittrar USA:s nationelle säkerhetsrådgivare John Bolton.

Utspelet kommer sedan en högt uppsatt general inom Venezuelas flygvapen övergivit Nicolás Maduros regim och erkänt Juan Guaidó som interimspresident. I ett videoklipp som cirkulerar på Twitter uppmanar general Francisco Yánez också andra militärer att vända sig mot Maduro, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

– Venezuelas folk, 90 procent av de beväpnade styrkorna i Venezuela ställer sig inte bakom diktatorn, de står på folkets sida, säger Yánez i videon. (TT)

En rebelledare som kallat sig Rodrigo Cadete och minst nio av hans mannar har dödats i strider i Caquetá i Colombia, uppger militären.

"Vi har flera infångade och striderna fortsätter i området", meddelar försvarschefen Guillermo Botero.

Rodrigo Cadete ledde en utbrytargrupp som vägrade följa det några år gamla fredsavtalet mellan regeringen och gerillan Farc. 7 000 rebeller bedöms enligt myndigheter följa vapenvilan, medan 1 700 fortsätter strida. (TT)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.