Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Husvagn brann i Tranemo kommun. Grovt rattfylleri i Borås.

Sjuhärad

En husvagn började brinna på väg 1720 mellan Nittorp och Grimsås under natten till lördagen.

Larmet om händelsen i Tranemo kommun kom klockan 01.10. Räddningstjänst skickades till platsen.

– Det är en husvagn som brinner på en parkeringsficka. Vi har släckt av. Den hade i princip brunnit ner när vi kom fram och det var ingen spridning, säger Jan Kuusisto, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Var det någon person i husvagnen?

– Nej, bedömningen är att det inte var någon där. Den har stått där en längre tid, säger Kuusisto.

En man i 25-årsåldern stoppades av polis när han körde bil på Göta i Borås under natten till lördagen.

Det var vid klockan 03.30 som bilfärden tog slut. Mannen misstänks för grovt rattfylleri efter att provtagning visat att han hade 0,51 milligram alkohol per liter utandningsluft, vilket motsvarar 1,02 promille alkohol i blodet.

Gränsen för grovt rattfylleri är 1,0 promille.

Sverige

En person har avlidit och en person har förts till sjukhus efter en lägenhetsbrand i Nyköping.

Polis och räddningstjänst larmades vid halv tio på kvällen till en lägenhetsbrand i ett flerfamiljshus i Nyköping. Branden var fullt utvecklad när de kom dit.

– Rökdykare gick in och hämtade en skadad person. När de gick in igen hittade de ytterligare en person. Den personen är avliden, säger Martin Detterström, vakthavande befäl vid polisen region Öst.

Den skadade personen är förd till sjukhus med rökskador.

Vad som orsakat branden är ännu inte känt.

– Tekniker är på väg till platsen. Räddningstjänsten har varit på plats för släckningsarbete och vi har inte gått in i lägenheten ännu. Det är avspärrat och vi kommer att undersöka platsen under natten, säger Martin Detterström.

Branden släcktes inom en timme. De boende i huset som fick evakueras vid släckningsarbetet kunde vid midnatt återvända till sina lägenheter, uppger räddningstjänsten. (TT)

Sent på fredagskvällen ska en man ha blivit rånad av flera maskerade personer i Klagshamn i Malmö.

Polisen larmades klockan 23.01 och åkte till platsen tillsammans med ambulans. Mannen hittades med vad polisen beskriver som stick- eller skärskador.

Han fördes till sjukhus med ambulans. Inledningsvis är skadorna oklara, enligt polisen.

De maskerade personerna ska ha stuckit från platsen till fots.

Polisen söker med bland annat hund och helikopter efter gärningsmännen som ska ha fått med sig stöldgods.

Världen

USA:s president Donald Trump har gjort upp med kongressledare om att tillfälligt häva den pågående nedstängningen av statsapparaten fram till den 15 februari.

Ett förslag godkändes av kongressen, och därefter undertecknade Trump det utan närvaro av journalister. Det innebär att nedstängningen är över och att statsanställda kan få sina löner.

Men Trump hotar med en ny nedstängning om kongressen inte går honom till mötes om muren till Mexiko.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.