Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

Strax efter klockan elva på fredagskvällen slog en boråsare larm till polisen då en man i 25-årsålden stod utanför dennes lägenhet i Göta och hotat den tilltalade.

– Målsägande förhördes i hemmet på fredagskvällen, säger Edvard Berner, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Väl på plats grep Boråspolisen mannen som sedan fördes till stationen.

Den tilltalade förhördes under natten och blev anhållen av åklagare. Under lördagsmorgonen kommer polisen gå vidare med ärendet.

Nu är den tilltalade misstänkt för övergrepp i rättssak då anmälaren ämnar att vittna mot den tilltalade i ett annat rättsärende.

Västsverige

Strax efter klockan ett på lördagsnatten larmades räddningstjänsten till en adress i Vårgårda.

– Det är en fullt utvecklad brand och vi arbetar för att branden inte ska sprida sig till närliggande byggnader, säger Johan Lindström på räddningstjänsten.

Enligt SOS-alarm var ambulans, tre vattentankar och två räddningsenheter vara på plats.

Vid tre-tiden på natten var släckningsarbetet fortfarande igång.

– Man har inlett en utredning om eventuell mordbrand. Vi kommer spärra av området och påbörja en teknisk undersökning när det har lugnat ner sig, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen.

Sverige

Vid 23-tiden på fredagskvällen larmades polisen till en bostad i Bromölla efter att skottlossning hörts.

När patrullen kom till platsen kunde polisen konstatera att någon avlossat skott inne i en lägenhet men utan att skada de två personer i 25-årsåldern som befann sig i lägenheten.

– Bakgrunden till händelsen är lite oklar, men någon form av bråk har uppstått då flera gärningspersoner kommit dit och knackat på dörren och en hotfull situation uppstod, uppger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl vid polisregion Syd.

Efter skottlossningen försvann gärningspersonerna från platsen och polisen genomför nu förhör med målsägande och tekniker arbetar på platsen för att säkra eventuella spår (TT).

En ambulans rånades under fredagskvällen i Kungsör av en pistolbeväpnad man efter att ha lurats med ett falsklarm.

– Vid 21.06 fick vi ett nödlarm från en ambulans och när vi kom till platsen visade det sig att en kille hade ringt sjukvården och uppgett att hans mamma hade hjärtfel, men när ambulansen kom till platsen möttes de av en kille med pistol utanför porten, säger Sanja Vukicevic, RLC-befäl vid polisregion Mitt.

Mannen, som var klädd i svart, tvingade till sig personalens sjukvårdsväska.

– De bedömer att han var i 20-30-årsåldern, smal, pratade engelska, men oklart om det var bra eller dålig engelska. Han tog väskan och det som fanns i den, vilket var diverse smärtstillande preparat och kanyler bland annat. Han har troligtvis haft det som mål. Därefter försvann han till fots, säger Sanja Vukicevic.

Vid 04-tiden på lördagsmorgonen hade polisen ännu inga spår efter pistolmannen.

Polisen genomför nu dörrknackning och vittnesförhör (TT).

Världen

Minst 20 personer har mist livet efter en stor explosion i centrala Mexiko. En läckande oljepipeline exploderade i delstaten Hidalgo när ett okänt antal personer försökte stjäla oljan som rann ut.

Tv-bilder visar höga eldsflammor vid pipelinen i staden Tlahuelilpan, tio mil norr om Mexico City.

– Jag har fått veta att 20 personer har bränts ihjäl och att ytterligare 54 brännskadade offer behandlas på sjukhus, säger Omar Fayad, guvernör i Hidalgo.

Explosionen ägde rum på en plats som enligt Fayad är känd för bränslestölder.

Mexikos president Andrés Manuel López Obrador har i dagarna inlett en nationell kampanj mot bränslestölder, som är ett stort problem i landet (TT).

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.