Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Fotgängare påkörd på E20 i Vårgårda kommun. Misstänkt föremål hittat vid bilbrand i Göteborg.

Västsverige

Ett område i Västra Frölunda i Göteborg spärrades under natten till onsdagen av eftersom man hittat ett misstänkt farligt föremål i samband med en bilbrand.

Ett flerfamiljshus i närheten utrymdes.

– Vi har en personbil som brinner, klockan 23.20 får vi larmet från räddningstjänsten. På plats iakttar både räddningstjänsten och patrullen ett misstänkt farligt föremål, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Nationella bombskyddet kallades till plasten och tog hand om föremålet. Polisen vill inte uttala sig om vad för slags föremål det handlar om.

Strax före klockan fyra på natten hävdes delar av avspärrningen och de boende som tidigare fått lämna sina lägenheter kunde återvända.

Ett mindre område är nu avspärrat och polisens tekniker fortsätter att arbeta på platsen under morgonen. (TT)

Strax efter klockan 06 larmades polis, räddningstjänst och ambulans till E20 vid Hol i Vårgårda kommun.

En fotgängare fördes till Alingsås lasarett efter att ha blivit påkörd av en bilförare.

Sverige

En lägenhet totalförstördes vid en brand i ett flerfamiljshus i Karlskrona på natten till onsdagen. En helt trappuppgång evakuerades, men ingen person ska ha skadats fysiskt.

Polisen utreder grov mordbrand.

Världen

EU-parlamentet i Strasbourg stängdes under tisdagskvällen efter skottlossningen där minst tre människor dödades.

Hundratals parlamentariker och annan personal, bland dem många svenskar, fick inte lämna parlamentet förrän tidigt på morgonen

EU-parlamentarikern Max Andersson (MP) har just anlänt till sitt hotellrum när TT når honom efter klockan 03.30.

– Klockan 02.30 fick jag information av en kollega om att man hade börjat köra ut ledamöter, någon gång vid 03 började även parlamentets övriga personal få skjuts i bussar, säger Max Andersson.

Vad han vet har ingen av svenskarna i parlamentet sett något av dådet som utfördes några kilometer bort. När beskedet kom att personalen kunde åka hem hade flera personer somnat på golvet. (TT)

Sju människor har dödats i en stor explosion vid en procession utanför en mexikansk kyrka. Runt 50 skadades i olyckan, uppger myndigheterna.

Två barn, 11 och 12 år gamla, finns bland de som dödades tidigt på morgonen i orten Tequisquiapan, som ligger 14,5 mil nordost om Mexico City.

Församlingsmedlemmar hade donerat fyrverkerier till en festival, men "något gick fel och de exploderade", uppger en talesperson vid räddningstjänsten. (TT)

Tokyobörsen steg under förmiddagen efter två dagar med nedgångar.

Nikkei 225-index hade vid lunchtid ökat med 1,9 procent och det bredare Topixindex med 2,0 procent.

Även i Hongkong var det uppåt på börsen på morgonen.

Hang Seng-index steg med 1,1 procent i tidig handel samtidigt som Shanghais kompositindex gick upp med 0,5 procent. (TT)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.