Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Bilbrand och stor poliskontroll på riksväg 40. Dubbla villainbrott i Gullered.

Sjuhärad

En personbil blev helt övertänd i en brand på riksväg 40 på tisdagskvällen.

Bilen står vid sidan av vägen i höjd med Olsfors i riktning mot Göteborg. I ett tv-klipp från en läsare syns hur bilen brinner kraftigt i fronten.

Larmet kom klockan 21.19. Räddningstjänsten skickades till till platsen.

– Det är en totalt övertänd bil. Vi är på plats och har i princip släckt ner den. Det är inga personskador, säger Jan Kuusisto, inte befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund, klockan 21.55.

Polis har ingen misstanke om brott.

– Det verkar vara något tekniskt fel, det verkar som att det börjat brinna under färd. Vi har varit på plats och pratat med dem, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Riksväg 40 spärrades av och ett flertal polisbilar var inblandade när polisen gjorde en stor kontroll i höjd med Viared på tisdagskvällen.

Kontrollen pågick i flera timmar och omfattade såväl stora som små fordon. Trafiken stängdes av i båda riktningar på platsen. Förbipasserande som inte blev stannade fick svänga upp på Nabbamotet.

En man i 35-årsåldern greps och anhölls misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel.

– Man hade en efterlyst lastbil. Anmälan ligger en bit tillbaka i tiden. Han hade ingen vettig förklaring till att han körde den, säger Ulf Andersson, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Förutom ordinära polispatruller deltog bland annat personal från Kronofogdemyndigheten samt utlänningsgrupp från polisen. Fyra personer, tre män och en kvinna, har tagits i förvar enligt polislagen.

– Det är människor som inte får vara här i Sverige, säger Andersson.

Två andra män, 47 och 44 år gamla, stoppades också. De misstänks nu för penningtvätt och har anhållits.

– De hade en summa pengar som inte gick att förklara, säger Ulf Andersson.

Vid 22-tiden på tisdagskvällen upptäcktes inbrott i två närliggande villor i Gullered i Ulricehamns kommun.

– Man har brutit upp fönster och gått igenom fastigheterna. Men det är okänt om något är tillgripet, säger Ulf Andersson, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Polisen har ingen misstänkt person på natten till onsdagen.

Sverige

Två män är gripna, misstänkta för mordförsök på en annan man i Södertälje.

En av de gripna, eller båda, ska ha skjutit mot den tredje mannen som dock klarade sig oskadd, uppger polisen.

Skottlossningen inträffade utomhus och larmet kom vid 18-tiden på tisdagskvällen. Personerna greps i anslutning till brottsplatsen. (TT)

Strax före midnatt inträffade en kraftig explosion vid en fastighet vid Rosengård centrum. Smällen uppges ha hörts över stora delen av staden.

Polis skickades till fastigheten där det ligger en restaurang. Inledningsvis har polisen inga uppgifter om att någon person skadats fysiskt.

Området har spärrats av och kriminaltekniker liksom Nationella bombskyddet har kallats dit. Polis undersöker vad som hänt, bland annat genom att hålla förhör på platsen.

På onsdagsmorgonen har ingen person gripits som misstänkt. Polisen har gjort en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse, men det är fortfarande oklart vad som exploderat och om det finns en hotbild mot någon.

Världen

Två män har gripits efter skottlossningen där en person dödades och fyra skadades i centrala Denver i Colorado, USA, på måndagen.

Skjutningen var inte slumpmässig, enligt polisen, som dock inte vill kommentera vad som tros ha orsakat händelsen.

Flera möjliga motiv utreds och polisen bekräftar att det handlar om en skottväxling och att en av de misstänkta flydde platsen i ett fordon. Han greps på tisdagsmorgonen lokal tid, misstänkt för mord.

Den andra misstänkte är en av de fyra skadade, som sitter frihetsberövad misstänkt för vapenbrott.

Ingen av dem som skadats i samband med händelsen har livshotande skador. (TT)

Våldet i Kameruns engelsktalande delar förvärras, enligt en ny rapport från FN.

"De senaste två veckorna har vi fått rapporter om att åtta studenter, en skolanställd i Kumba i sydväst och minst 13 nunnor har förts bort", står det i rapporten. Alla ska sedan ha släppts.

FN uppmanar alla sidor att stoppa våldet i landet där engelskspråkiga separatister har utropat självständighet i två regioner. Krisen ledde förra året till väpnad konflikt. (TT)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.