Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Man anhållen för misshandel i Borås. Avbruten bilstöld i Bollebygd.
Publicerad 3 augusti 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

En man ska ha blivit misshandlad av en annan man på Norrby i Borås vid 21-tiden på torsdagskvällen. En man i 30-årsåldern kunde gripas misstänkt för att ha slagit den andre, som är i 50-årsåldern, i ansiktet.

Annons

– Gärningsmannen är anhållen efter förhör, säger Markus Johansson, stationsbefäl vid polisen i Borås.

Den utsatte ska inte ha behövt sjukhusvård, enligt polisen.

En man i 40-årsåldern misstänks ha försökt stjäla en bil i centrala Bollebygd under natten till fredagen. Det var vid klockan 03.30 som mannen greps av polis.

– En person ser honom och tillkallar polis. När vi kommer till platsen grips han på bar gärning, säger Markus Johansson, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Brottsrubriceringen är försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel. Mannen ska ha brutit sig in i två olika bilar, enligt polisen.

En bilförare åkte av vägen på Göta i Borås tidigt på fredagsmorgonen. SOS Alarm fick uppgift om händelsen vid Jössagatan klockan 05.14.

– En person hade väjt för ett vilt, det var nog ett rådjur, och kört in i en stolpe och ett litet staket, säger Fredrik Iwanson, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Mannen, som ska ha varit ensam i bilen, var ute ur den när räddningstjänsten kom till platsen. Även ambulans samt polis skickades dit.

– Han följde med ambulansen för observation. Inga allvarliga skador, säger Iwanson.

Sverige

Annons

Fjällräddare har nått fram till den kvinna och de två barn som överraskats av dimma på Kebnekaise.

Polisen meddelar under natten att runt 40 personer har samlats på en plats på berget. Fjällräddarna hade med sig varm dryck och kommer att övernatta på berget tillsammans med gruppen i väntan på bättre väder.

Fjällräddningen skickades ut sedan kvinnans make, som befann sig på fjällstationen, vid midnatt larmat om att familjen inte kommit tillbaka på utsatt tid. Han hade haft telefonkontakt med kvinnan som hade uppgett att sikten inte var bra nog för att ta sig ner.

Det finns inga uppgifter om att någon är skadad. (TT)

Tre personer har förts till sjukhus efter en krock mellan en bil och en motorcykel utanför Jönköping, rapporterar Sveriges Radio P4 Jönköping.

Olyckan ska ha inträffat i en korsning då motorcykeln körde in i bilens sida.

Skadeläget på de två personer som färdades på motorcykeln är oklart. Bilföraren blev svårt chockad och fördes också till sjukhus med ambulans.

Olyckan kommer att utredas av polis. (TT)

Världen

Sittande presidenten Emmerson Mnangagwa från partiet Zanu-PF har vunnit presidentvalet i Zimbabwe, meddelar landets valkommission.

Annons

Den zimbabwiska oppositionen motsätter sig vad de kallar "falska" valresultat.

Enligt Zimbabwes valkommission fick Mnangagwa 50,8 procent av rösterna, medan utmanaren Nelson Chamisa och hans parti MDC fick 44,3 procent.

"Även om vi har splittrats av valet så är vi förenade i våra drömmar. Det här är en nystart", skriver Mnangagwa i ett inlägg på Twitter.

– Resultaten som har meddelats har inte verifierats av oss... så resultaten är falska, säger Morgan Komichi, talesperson för oppositionspartiet MDC. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons