Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Minibuss med ungdomar voltade. Två till sjukhus.
Publicerad 24 juli 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

Det var strax efter midnatt mot tisdagen som singelolyckan inträffade på väg 1659 söder om Sexdrega. Polisen misstänker föraren för rattfylleri.

Annons

– En minibuss med sex ungdomar har voltat ut på en åker, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen vid Stora Lalarp klockan 00.22. Räddningstjänst, ambulans och polis skickades till platsen.

Det har förekommit olika uppgifter om hur många personer som åkte i fordonet. Polisen uppger att det var sex, räddningstjänsten fyra.

– När vi kom fram var alla personer ute ur bilen. Vi vände på den och kontrollerade så att det inte var något läckage, säger Henrik Andersson, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Polisen misstänker att föraren, en kvinna född 2002, var påverkad av något. Brottsrubriceringarna är rattfylleri, olovlig körning och vårdslöshet i trafik.

– Misstänkt förare är förd till lasarettet, säger Peter Apelqvist, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Sverige

SOS Alarm har just nu 21 aktiva ärenden med brand i terräng runtom i landet. Även om antalet inte nödvändigtvis beskriver omfattningen är det en minskning jämfört med i går.

Siffran anges i SOS Alarms rikstäckande lägesuppdatering på tisdagsmorgonen, och kan förändras snabbt.

SOS Alarm påpekar också att antalet larmsamtal till 112 fortsätter att ligga på "klart över genomsnittet".

Annons

Enligt de prognoser som läggs ut på dinsakerhet.se ser risken för skogsbränder ut att minska något i Sveriges norra halva de närmaste dygnen, medan läget om möjligt kan förvärras ännu mer i södra halvan.

I norr minskar risken både för nya bränder och för spridning av tidigare eldsvådor. Men det hjälper inte så mycket där det rasar skogsbränder som värst nu. För eldområdena i Dalarna, Gävleborg och Jämtland syns ingen större skillnad.

Enligt SMHI väntas visserligen en del regn i Jämtland det närmaste dygnet, men det är i fjällområden där det inte brinner. (TT)

Världen

Minst 20 personer har omkommit i de omfattande skogsbränder som härjar i närheten av den grekiska huvudstaden Aten.

De flesta döda har hittats i sina hem eller i bilar i strandorten Mati fyra mil öster om Aten.

Tolv svenska turister har evakuerats från de värst drabbade områdena.

Över 100 människor rapporteras skadade, 16 av dem barn. Elva personer har allvarliga skador, enligt en talesperson för den grekiska regeringen, skriver AFP. (TT)

Hundratals personer har gripits i Nicaragua i tillslag mot oppositionella som kräver att landets president Daniel Ortega ska avgå, enligt människorättsorganisationer.

Ortega säger under måndagen att han inte kommer att följa motståndarnas uppmaningar att lämna presidentposten.

– Den här (mandat)perioden tar slut vid valet 2021, säger han i en tv-sänd intervju med Fox News. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons