Annons
Nyheter

Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Sjuhärad • Publicerad 10 juli 2018

Klockan 01 stoppade polisen en bil där föraren saknade körkort och var narkotikapåverkad. Han hade narkotika på sig när han stoppades och var också påverkad av hasch och amfetamin. Brottsrubriceringen blir grov olovlig körning och rattfylleri påverkad av narkotika.

– Det fanns även en passagerare i bilen som hade amfetamin på sig, säger Joakim Börjesson vid Boråspolisen.

Annons

De båda männen är i 35-årsåldern och kända av polisen sen tidigare.

Sverige

Polisen fick ägg kastade på sig när de i natt ryckte ut på ett larm om skottlossning i Östra Sorgenfri i Malmö, rapporterar Sydsvenskan.

Händelsen ska ha ägt rum inne i en lägenhet. "Fynd på platsen bekräftar att det varit en skottlossning", skriver polisen. "Flera personer befann sig i lägenheten då okända personer kommit in och avlossat skott".

Såvitt känt har ingen skadats fysiskt. Någon misstänkt har ännu inte hittats.

Enligt Sydsvenskan möttes den första patrullen på platsen av ägg, som kastades från fönster i fastigheten. (TT)

Världen

Antalet döda i samband med de skyfall som har drabbat delar av Japan har stigit till över 140, uppger regeringen.

Minst ett tiotal människor saknas fortfarande och 70 000 anställda inom polis, räddningstjänst och militär fortsätter sina insatser för att hitta överlevande och offer, samtidigt som vattennivåerna börjar avta.

Inte förrän nu har räddningsinsatser nått vissa områden som har isolerats av översvämningar eller jordskred. Hundratals människor har räddats från hustak där de sökt skydd från översvämningarna.

Annons

Dödssiffran är den högsta för en regnrelaterad katastrof i landet på över tre decennier.

Japans premiärminister Shinzo Abe har ställt in en utlandsresa på grund av katastrofen och väntas besöka de drabbade områdena senare i veckan. (TT)

USA:s president Donald Trump nominerar 53-årige Brett Kavanaugh till posten som ny domare i USA:s högsta domstol.

Trump sade vid tillkännagivandet att en domares åsikter inte är det viktigaste för nomineringen.

– Det viktiga är inte en domares politiska åsikter, utan om de kan sätta sina åsikter åt sidan för att göra vad lagen och konstitutionen kräver, säger Trump.

Brett Kavanaugh är i dag verksam vid en appellationsdomstol i huvudstadsområdet District of Columbia och har tidigare jobbat för Anthony Kennedy samt för president George W Bush. Han har även arbetat för den särskilde åklagaren Kenneth Starr som utredde president Bill Clinton. (TT)

Linus DahlbäckSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons