Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Misstänkt inbrott i Holsjunga och skottlossning samt takbrand i Göteborg. Här följer nattens händelser.
Publicerad 6 maj 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

Polisen berättar att en anmälare i natt ringt in om en urplockad ruta på ett teknikföretag i Holsjunga i Svenljunga kommun. Initialt misstänkte man inbrott, men när polisen anlände verkade det lugnt på platsen.

– När vi kom fram såg det orört ut, ingenting verkar ha tillgripits. Vi kommer kolla av med ägaren under morgonen, säger Ulf Andersson, inre befäl vid Boråspolisen.

Sverige

Annons

Det har brunnit i ett tak till en idrottshall vid en skola i Biskopsgården i Göteborg.

– Branden är släckt. Vi är kvar där för bevakning, säger Lars Larsson, LC-ledare vid Räddningstjänsten Storgöteborg.

Det har brunnit i takkonstruktionen, men tack vare tidig upptäckt av en polispatrull i området som larmade räddningstjänsten kunde byggnaden räddas.

Sammanlagt arbetar 25 brandmän med att släcka elden.

– Det var mycket rök i området när vi kom fram och det ramlade ned glöd från takkonstruktionen inne i byggnaden inledningsvis, säger Lars Larsson.

Larmet kom vid 23-tiden på lördagskvällen. (TT)

Polisen har larmats om skottlossning i Frölunda i Göteborg. Det var flera larm som kom vid midnatt. Vittnen hade hört tre till fyra smällar, rapporterar GT.

– Vi har gjort fynd av tomhylsor så det finns anledning att misstänka att det varit skottlossning på platsen, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen region Väst, till tidningen.

En förundersökning om brott mot vapenlagen har inletts.

– Vi har inga misstänkta, inga skadade, säger Magnus Nordqvist till tidningen. (TT)

Annons

En man i 30-årsåldern har omkommit i en olycka i Dalarna, rapporterar flera medier. En moped och en bil var inblandade i olyckan på en mindre väg i skogen i Hedemora kommun.

Mannen som omkom körde på mopeden. Två män som färdades i bilen har gripits och misstänks för grovt vållande till annans död, enligt Aftonbladet. Enligt polisen är de inblandade kamrater.

– De misstänks för grovt vållande till annans död, smitning och grov vårdslöshet i trafik, säger Per Vikman, vakthavande befäl vid polisen, till tidningen.

De gripna är två män, en i 40-årsåldern och en i 25-årsåldern. Bilen gömdes undan i skogen efter olyckan, enligt polisen.

Larmet om olyckan i skogen kom till SOS strax efter klockan 18.30 på lördagskvällen. Bilen hittades av polisen vid klockan 22 och de misstänkta togs in till förhör. (TT)

Världen

Inga större internationella händelser i natt.

Kristoffer Elisson SnyggSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons