Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Bil in i mitträcke på riksväg 40. Drograttfylleri och narkotikabrott i Tranemo och Borås.

Sjuhärad

En singelolycka med personbil inträffade på riksväg 40 öster om Ulricehamn på tisdagskvällen. SOS Alarm fick uppgift om händelsen klockan 22.58.

– Det är en personbil som har kört in i mitträcket. Inga personskador, säger Christer Larsson, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

I bilen fanns två personer. Räddningstjänsten sänkte hastigheten för passerande fordon på platsen under en stund.

Strax efter klockan 01 på natten till onsdagen stoppade polis en bil i centrala Tranemo. Kvinnan som körde misstänks ha varit påverkad av narkotika och misstänks därför för drograttfylleri.

– Sedan hade hon inget körkort, så vi har en grov olovlig körning, säger Kristian Boo, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Kvinnan är i 20-årsålden. Med i bilen fanns även en man i 30-årsåldern som misstänks för ringa narkotikabrott (eget bruk).

En timme tidigare, vid midnatt, ertappades en misstänkt påverkad man i 20-årsåldern vid Borås Resecentrum. Han misstänks också ha använt narkotika.

Sverige

En storbrand rasade i natt på Storås industriområde i Göteborg, i en byggnad på över 1 000 kvadratmeter, där det bland annat finns en verkstad, ett gym och en biltvätt.

Larmet kom vid tvåtiden. När räddningstjänsten kom fram var branden fullt utvecklad, först vid halv sex var branden under kontroll.

– Vi har börjat avveckla på platsen, branden är nu under kontroll. Halva byggnaden ska ha klarat sig ungefär, säger Kalle Kivistö, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten i Göteborg, till GT.

– Vi kommer att fortsätta med släckningsarbetet förmodligen ända in på förmiddagen, säger Bosse Andersson, operativ stabschef Räddningstjänsten Storgöteborg, till TT.

Polisen har skrivit en anmälan om mordbrand. Det finns inga uppgifter om skadade. (TT)

Världen

Påve Franciskus har under sitt besök i Chile träffat personer som utsatts för sexuella övergrepp av präster. Han träffade offren, helt ensam, på Vatikanens ambassad i Santiago.

– Det var för att de skulle kunna prata om det lidande de utsatts för med påve Franciskus, som lyssnade och bad och grät tillsammans med dem, säger Vatikanens talesperson Greg Burke.

Påven har tidigare under besökt bett om förlåtelse för sexövergreppen inom katolska kyrkan. (TT)

En tidigare agent vid underrättelsetjänsten CIA har gripits när han anlände med flyg till New York, enligt amerikanska myndigheter.

Jerry Chun Shing Lee misstänks för att olovandes ha burit med sig listor med information om hemliga CIA-agenter. Materialet, som även innehöll uppgifter om möten och mötesplatser, var hemligstämplat.

Lee, som lämnade CIA 2007, riskerar upp till 10 års fängelse. Det är oklart vad han använt uppgifterna till. (TT)