Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Biljakt genom Sjuhärad. Polisen lade ut spikmatta.

Sjuhärad

En bilförare misstänks för en rad brott efter en biljakt som startade i centrala Bollebygd på natten till lördagen. Det var vid klockan 00.50 som mannen inte stannade när polisen signalerade åt honom att göra det.

– Det blev en lång lång biljakt. Efter många om och men lyckades polis få ut en spikmatta, så det blev stopp någonstans i Marks kommun, säger Robert Cleverup, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Efterföljandet gick på riksväg 40 och på andra mindre vägar. Vid 01.30-tiden tog det stopp.

Föraren, som är i 20-årsåldern, saknade körkort och misstänks därför för olovlig körning samt en rad andra brott.

– Jag kan tänka mig att det blir drograttfylleri, ej stannat på polismans tecken, vårdslöshet i trafik, vi får se vad det blir när vi sammanställer det, säger Cleverup.

Mannen släpptes senare under natten. Men han är fortfarande misstänkt.

Sverige

En man i 20-årsåldern larmade tidigt på lördagsmorgonen SOS-alarm och meddelade att han blivit skjuten.

– Han är skjuten i foten, det är inga svårare skador och han är avförd till sjukhus, säger vakthavande polisbefäl Sanna Lagerqvist.

Mannen misstänks i nuläget inte för något brott, men är vagt känd av polisen sedan tidigare. Enligt polisen är han inte samarbetsvillig. Händelsen inträffade i Masthugget, i centrala Göteborg. (TT)

Juniorkronornas jakt på det tredje JVM-guldet slutade i besvikelse. Med bara 1.40 kvar av tredje perioden försvann guldchansen när Tyler Steenbergen styrde in 2–1.

Med ett mål i tom kasse fastställde Kanada 3–1 och vann för fjärde gången i historien en final över Sverige. Svenskarna gjorde en tapper insats, var bara ett stolpskott från ett 2–1-mål i början av tredje perioden, men allt slutade som det brukar i finaler mot Kanada. (TT)

En person har förts till sjukhus efter en brand i en lägenhet i Västerås, skriver VLT.

– Det hade börjat brinna utanför och spridit sig till en lägenhet på markplan, säger inre befäl Per Larsen till tidningen.

Det brann rejält utanför huset, och elden spred sig till en lägenhet och till ytterligare en lägenhets balkong. Två personer befann sig i lägenheten på markplan. En av dem andades in rök och fördes till sjukhus.

Polisen misstänker att branden var anlagd. (TT)

Världen

Ett United Airlines-plan från Chicago i USA på väg till Hongkong tvingades landa i Alaska sedan kabinpersonalen upptäckt att en manlig passagerare vandaliserat två toaletter genom att smeta ut sin egen avföring.

En 22-årig man eskorterades av planet i handbojor sedan det landat i Anchorage. Han fördes sedan till sjukhus för att psykundersökas. (TT)

Minst 18 personer har omkommit i en minibussolycka i Guinea-Bissau i västra Afrika. 14 personer har skadats, varav flera allvarligt.

Minibussen krockade med en lastbil. Enligt vittnen körde lastbilens chaufför för fort och tappade kontrollen och frontalkrockade med minibussen.

Olyckan inträffade nära Bissauzinho strax utanför huvudstaden Bissau. (TT)

Mexikansk polis har hittat fem huvuden som lagts på en övergiven taxi i delstaten Veracruz.

Huvudena låg på bilens motorhuv tillsammans med ett hotfullt meddelande från drogkartellen Jalisco Nueva Generación, och hittades i staden Tlacotlalpan. Offren ska vara män.

Veracruz är en av de våldsammaste delstaterna i Mexiko, där blodiga uppgörelser mellan drogkartellerna Los Zetas och Jalisco Nueva Generación utspelar sig. (TT)