Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Lägenhetsbrand i Bollebygd. Man sköt med kolsyrepistol på Sjöbo.

Sjuhärad

På natten till lördagen kom larm om en brand i en lägenhet i centrala Bollebygd. SOS Alarm fick uppgift om händelsen klockan 01.46.

– Det har brunnit i en lägenhet där. Vi har varit inne med rökdykare och släckt. Det är ingen hemma i den aktuella lägenheten, säger Niklas Ignell, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Bostäderna evakuerades. Ingen person ska ha skadats fysiskt.

Polis omhändertog en man på en buss vid Sjöbo torg i Borås på natten till lördagen.

– Det kom in uppgifter om att en man gick runt och sköt med pistol i luften, säger Peter Apelqvist, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Mannen ska sedan ha gått ombord på en buss och åkt in mot centrum.

– Så vi stoppade bussen och pratade med honom där. Det visade sig vara en kolsyrepistol med någon form av små kulor, säger Apelqvist.

Polis konstaterade att inget brott hade begåtts, men mannen ska ha varit berusad och fick nyktra till hos polisen.

En man har anhållits för en misshandel i nära relation. Mannen greps i Svenljunga kommun vid 20-tiden på fredagskvällen misstänkt för att ha misshandlat en kvinna.

Hon ska inte ha behövt föras till sjukhus, enligt polisen.

Och tidigt på morgonen fick en kvinna föras till sjukhus efter att ha kört av riksväg 41 i Kinna. Hon ska ha fått lindriga skador.

Sverige

En kursgård totalförstördes i natt i en brand i Onsala, utanför Kungsbacka.

Räddningstjänsten fick in larmet vid 03-tiden och när de kom fram var byggnaden övertänd.

Enligt Anders Gärdhagen, stabschef vid Räddningstjänsten i Storgöteborg, är hoppet ute om att rädda kursgården. En stor del av deras arbete lades därför på att förhindra spridning till en närliggande förskola.

Kursgården hade vid tidpunkten inga gäster. Eftersläckningsarbetet väntas pågå i flera timmar. (TT)

En 22-årig man har anhållits av åklagare misstänkt för den polisbilsexplosion som inträffade i Malmö på fredagskvällen.

Samtidigt som utredningen pågår kräver Malmös polismästare Stefan Sintéus nu att politikerna lever upp till sina tidigare utfästa löften.

Den misstänkte 22-åringen greps bara några kvarter från brottsplatsen, kort efter explosionen, uppger Malmöpolisen. Han och en 26-åring hämtades in till polishuset och misstänktes inledningsvis båda två för allmänfarlig ödeläggelse. Efter att en jouråklagare gått igenom bevisläget beslutades dock att bara en av dem – 22-åringen – skulle anhållas. Tjugosexåringen försattes därmed på fri fot. (TT)

Världen

Två massgravar med dussintals kroppar har hittats i den västra delen av provinsen al-Raqqa i Syrien.

Bland offren finns både civila och syriska soldater som dödats av terrorgruppen IS, enligt den statliga nyhetsbyrån Sana.

Gravarna hittades med hjälp av vittnesuppgifter från boende i området, som gränsar till Turkiet. Arbetet med att plocka upp kropparna kommer att ta flera dagar, på grund av gravarnas "enorma storlek", enligt en anonym källa. (TT)