Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Rattfylleri i Borås. Man knivdödad i Göteborg.

Sjuhärad

Strax efter klockan 04.30 på natten till onsdagen stoppades en man i 45-årsåldern av polis på Göta i Borås. Han ska ha saknat körkort och togs med för provtagningen då han misstänktes vara påverkad. Mannen misstänks nu för rattfylleri och grov olovlig körning, uppger polisen.

Sverige

En man som hittades svårt knivskuren utomhus i närheten av Centralstationen i Göteborg har avlidit av sina skador.

– Vi vet inte vad som har hänt, han påträffas av en polispatrull som var på plats i ett annat ärende. Det visade sig att han var ganska svårt knivskuren, säger Morten Gunneng vid polisregion Väst, till TT.

Mannen fördes omgående med ambulans till sjukhus. Polisen skriver på sin hemsida att sjukhuset bekräftar att mannen hade skador i bukregionen som kan ha uppkommit genom någon typ av stickvapen.

En förundersökning om mord alternativt dråp har inletts.

Mannen är inte identifierad och polisen har inte kunnat prata med honom. Ingen person är gripen för händelsen. (TT)

Polisen utreder misstänkt mord efter att skelettdelar hittats vid en byggarbetsplats i centrala Ystad.

– Det förefaller vara skelettdelar från en människa, men det kommer att skickas in till rättsmedicin för undersökning, säger Tenny Eriksson, jourförundersökningsledare vid polisen i Ystad.

Polisen misstänker att brott kan ha begåtts. Under onsdagen ska den avspärrade platsen vid Oskarsgatan undersökas av kriminaltekniker.

– Det är rubricerat som mord, annars kan man inte vidta tvångsåtgärder. Sedan får vi se vad det slutar med, säger Eriksson.

Världen

Tolv personer omkom när en turistbuss med kryssningsresenärer åkte av vägen i Mexiko på en utflykt. Två svenskar skadades, men inte livshotande.

Myndigheterna i Mexiko har inte gått ut med dödsoffrens nationaliteter, men en källa till AFP säger att de flesta är amerikaner. Svenska utrikesdepartementet har inga uppgifter om att svenskar finns bland de omkomna, men bekräftar att två svenska män skadats.

Tio personer omkom direkt på olycksplatsen, rapporterar spanska nyhetsbyrån Efe. Ytterligare två avled på sjukhus. De omkomna är elva turister och en lokal guide. Tretton personer vårdas fortfarande för skador medan andra har fått lämna sjukhuset, skriver Efe.

En av de omkomna är minderårig, enligt ett uttalande från lokala myndigheter. (TT)

En mexikansk journalist har skjutits ihjäl på en skola i Mexiko. Gumaro Pérez deltog i julfirande på sitt barns skola i staden Acayucan när det stormade in personer och sköt ihjäl honom, framför andra föräldrar och barn.

34-årige Pérez var kriminalreporter och skrev för flera lokala medier. Han ingick i ett statligt program som ska skydda hotade journalister som arbetar med "högriskrapportering".

Mordet är det tionde på en journalist i år i Mexiko. (TT)