Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Misstänkt drograttfull man smet från polisen och krockade i Borås.
Publicerad 19 december 2017
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

Händelsen inträffade på Hulta vid 23-tiden.

Annons

– Han försökte köra ifrån polisen och i samband med det körde han på en annan bil. Men sedan fick patrullen stopp på honom, säger Eva Nilsson, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Hon har ingen uppgift om att någon person skadades vid händelsen. Föraren, en 25-årig man, misstänks för drograttfylleri, vårdslöshet i trafik och smitning från trafikolycka.

Circle K vid väg 156 i Hällingsjö hade inbrott under natten till tisdagen. Polisen larmades klockan 03.49 medan inbrottet ska ha pågått.

– Anmälaren såg på rörliga bilder att det var personer inne, säger Eva Nilsson, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Men när polis kom till macken var det ingen kvar.

Sverige

En man i 20-årsåldern har skottskadats i södra Helsingborg. Skjutningen inträffade utomhus och mannen fördes med ambulans till sjukhus.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.

– Det ligger någon form av bråk bakom, en man har blivit skjuten i ett ben, säger Mikael Lindh, vakthavande befäl polisregion Syd.

Mannen har inte livshotande skador. Ingen är gripen.

Annons

Flera boende i området larmade polisen strax efter klockan 00.30. (TT)

En kvinna i 70-årsåldern har omkommit i en trafikolycka mellan två personbilar och en älg på riksväg 30 strax söder om Hok i Jönköpings län, skriver polisen på sin hemsida.

Kvinnan körde en av bilarna när olyckan inträffade sent på måndagskvällen. Hon skadades svårt, fördes med ambulans till sjukhus där hon sedan konstaterades avliden. (TT)

Världen

Fyra poliser har dödats i Kamerun. Polisen misstänker att separatister i den engelskspråkiga västliga regionen ligger bakom.

Cirka 20 procent av Kameruns omkring 23 miljoner invånare talar engelska. Gruppen känner sig illa behandlad jämfört med den franskspråkiga majoriteten i landet.

Krav på självständighet för regionen har lett till oroligheter där upp till 40 personer har dödats. Separatister har gång på gång attackerat polis och soldater. (TT)

I Japan har två dömda mördare avrättats, trots protester från människorättsgrupper. En av dem begick sina brott som tonåring.

Sedan premiärminister Shinzo Abe kom till makten för fem år sedan har 21 människor avrättats i Japan, inklusive Teruhiko Seki och Kiyoshi Matsui som hängdes på tisdagen. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons