Annons

Här är nattens händelser

En lugn natt i Sjuhärad, utan några större polisiära händelser.
Publicerad 25 december 2017
Foto: Johan Nilsson/TT

I Axelfors i Svenljunga kommun fick räddningstjänsten släcka en bilbrand vid 01.20-tiden. Fordonet ska ha stått vid en parkeringsficka, längs väg 154. Branden ska inte ha spridit sig och ingen person kom till skada.

Annons

Sverige

En man och en kvinna har skadats i en skottlossning. Polisen larmades till en restaurang i Haninge centrum söder om Stockholm klockan 01.25.

– Det visar sig att det är en herre som är skjuten i nedre delen av kroppen och en kvinna som har ett mindre sår på ett ben. De är förda till sjukhus, säger Mats Almqvist, vakthavande befäl vid polisregion Stockholm.

Det fanns många vittnen på restaurangen som polisen förhör. Ingen är gripen.

– Enligt den rapport jag har fått så var skadorna inte livshotande, säger Almqvist.

Händelsen utreds som grov misshandel. (TT)

Två hästar blev påkörda av en bil sent på julaftonskvällen.

Olyckan inträffade på väg E22 vid Bäckaskog öster om Kristianstad då hästarna sprang upp på vägen, skriver Expressen.

– Hästarna har sprungit upp på vägen och personbilen körde på dem. En av dem är illa skadad, den andre har brutit ett ben. Vi letar efter en tredje häst som det fanns uppgifter om, säger Dan Svensson, brandingenjör vid räddningstjänsten, till tidningen.

Veterinär kallades till platsen. Ingen av personerna skadades fysiskt i olyckan. (TT)

Annons

Världen

Minst 20 pilgrimer omkom i en trafikolycka i norra Filipinerna när en mindre buss, som var på väg till en juldagsmässa, frontalkrockade med en större buss.

Ytterligare nio personer som färdades i den mindre bussen och 15 passagerare i den större bussen skadades i olyckan.

Den mindre bussen ska ha försökt köra om ett tredje fordon när olyckan inträffade, enligt polisen som nu utreder det inträffade. (TT)

Guatemalas president Jimmy Morales säger att landets ambassad i Israel ska flyttas till Jerusalem.

I en kort uttalande på Facebook skriver Morales att han bestämt sig för att flytta ambassaden från Tel Aviv efter att ha pratat med Israels premiärminister Benjamin Netanyahu.

Beslutet kommer några dagar efter att hans regering, i FN, visade sitt stöd för USA:s erkännande av Jerusalem som Israels huvudstad. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons