Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades

Man misstänkt knivskuren i Herrljunga kommun.

Skjutningar i Stockholm och Malmö.

Sverige

En man i 20-årsåldern har avlidit efter att ha skjutits vid Risingeplan i Tensta i nordvästra Stockholm. Mannen fördes svårt skadad till sjukhus av polisen, men hans liv gick inte att rädda.

En förundersökning om mord har inletts, platsen är avspärrad och polisen knackar dörr i området i syfte att få mer information.

– Vi har hämtat tre personer för förhör, säger Åsa Wallentin, polisens presstalesperson i Stockholm.

De tre är inte brottsmisstänkta. (TT)

Två personer har förts till sjukhus efter en skottlossning i ett bostadsområde i Malmö. Ett automatvapen har hittats på platsen, skriver Sydsvenskan.

Larmet kom in från Lagmansgatan på Borgmästargården i Hyllie klockan halv tolv på fredagskvällen.

Polisen säger att skadeläget är oklart. En av de skottskadade kördes till akuten i en privatbil, den andre med ambulans. Han som kördes i ambulans var vid medvetande, enligt Sydsvenskan. (TT)

En bil blev delvis förstörd av en sprängladdning i Malmöunder natten till lördagen. Explosionen inträffade på Lorensbergsgatan strax efter klockan tre.

Ingen person har skadats. (TT)

Två kvinnor har gripits misstänkta för att ha fört bort en äldre man mot hans vilja, enligt polisen i Västmanland.

Mannens anhöriga larmade polisen på fredagskvällen efter att ha fått höra från grannar att två kvinnor kommit och hämtat mannen, som bor utanför Arboga. Han följde inte med frivilligt utan tvingats med, konstaterar polisen efter att ha hittat bilen med kvinnorna och mannen.

Polisen misstänker att kvinnorna tänkt försöka lura av mannen pengar. De misstänks nu för olaga frihetsberövande och försök till bedrägeri.

Mannen är i 70-årsåldern och har en begynnande demens, enligt polisen. (TT)

Världen

Ett skred i veckan i östra Kongo-Kinshasa har sannolikt dödat över 200 personer. Det säger viceguvernören för Ituriprovinsen där skredet inträffade i onsdags, i en by med fiskarbefolkning vid Albertsjön.

Hittills har omkring 40 människor hittats döda.

– Det finns många begravda som vi inte har kunnat rädda. Räddningsinsatsen är väldigt komplicerad eftersom det är berg överallt vilket gör området svårtillgängligt, säger Pacifique Keta till Reuters. (TT)

Foto: Bertil Ericson/TT, Johan Nilsson/TT