Annons
Nyheter

Flicka fastnade i skorsten

En flicka fastnade flera meter ner i en skorsten i ett flerfamiljshus i Södertälje. Till slut räddades hon av brandkår.
Södertälje • Publicerad 14 oktober 2017
Foto: Pontus Lundahl/TT

Räddningstjänsten larmades vid 11.17 på lördagen när personer i den föreningslokal som fanns i byggnaden kom till platsen och hörde hennes rop på hjälp.

– Vi vet inte hur länge hon har suttit där. De som hörde henne ropa från skorsten larmade in och sannolikt har hon suttit där en bra stund, säger Pelle Dalhage, operativ chef vid Södertörns räddningscentral, till TT.

Annons

Med hjälp av långa rep eller band lyckades räddningstjänsten få upp henne där hon satt fem meter ner i en skorsten. Hennes ålder är inte fastställd, men räddningstjänsten har nu ändrat beskrivningen från kvinna till flicka.

Hon omhändertas nu av sjukvården som är på plats. Det finns ännu inga uppgifter om skadeläge, men då hon suttit fast i skorsten i minst en timme kommer hon inom kort att föras till sjukhus.

Polisen hindrar trafik på gatan nedanför för att brandkårens arbete inte ska störas, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid polisen i Stockholm. När räddningsinsatsen är klar kommer polisen att ta över.

– Så fort räddningstjänsten är klar ska vi prata med den här flickan om varför hon har hamnat där, säger hon till TT.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons