Annons
Nyheter

En död vid gasexplosion i Norge

En 62-årig man dödades och tre personer skadades vid en explosion på Mills-fabriken i Fredrikstad i sydöstra Norge.
Nyheter • Publicerad 23 april 2012

Polisen fick larmet om explosionen vid 16.20-tiden på måndagseftermiddagen. Ett vittne, som var i en butik i närheten, berättade för tidningen Fredriksstad Blad om en våldsam smäll:

– Hela glasfasaden här och taket rasade in. Träd föll över vägen och spärrade in- och utfart, berättade Jan Erik Amundsen.

Annons

En medarbetare på tidningen Verdens Gang, som råkade vara en kilometer från fabriken när det small, rapporterade att det var en propantank som exploderat.

Polis uppmanade folk att hålla sig borta från olycksplatsen.

Explosionen inträffade vid underhållsarbete på en gastank, meddelade polisen senare. 62-åringen var anställd på företaget som utförde jobbet.

Mills tillverkar bland annat livsmedel.

Byggnader i närheten har fått omfattande skador, bland annat krossade rutor, och vittnen sade efter explosionen att det luktade gas. En demolerad lastbil kunde också ses på fabriksområdet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons