Annons
Nyheter

Delade mordvideo – misstänks för brott

Danmark (TT) • Publicerad 7 mars 2019
Videon har spridits på sociala medier. Arkivbild.
Videon har spridits på sociala medier. Arkivbild.Foto: Erik Nylander/TT

Dansk polis har delgivit 14 personer misstanke om brott efter att de delat en video av ett uppmärksammat mord på sociala medier.

Videon visar det brutala mordet på en av två skandinaviska turister som var på semester i bergskedjan Höga Atlas i Marocko i fjol, och har florerat på sociala medier som Facebook, Messenger och Whatsapp sedan dess.

Annons

Polisen fick i januari i uppdrag att granska vilka som har spridit videon, rapporterar danska och norska medier.

"Av de 118 fall som vi har fått in har vi inlett en förundersökning mot dessa 14", skriver Michael Kjeldgaard vid Östjyllandpolisen i ett pressmeddelande.

En dansk och en norsk kvinna hittades mördade på en campingplats intill bergsbyn Imlil i Atlasbergen den 17 december. Ett tjugotal personer har gripits i Marocko efter dådet.

De fyra män som misstänks ha utfört mordet är alla hemmahörande i den närliggande staden Marrakesh, och har i en video svurit trohet till terrorgruppen IS.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons