Annons
Nyheter

Brutal gängvåldtäkt skakar Sydafrika

Den 17-åriga flickan utsattes för en gängvåldtäkt av sju ungdomar mellan 14 och 20 år.
Nyheter • Publicerad 19 april 2012

Angriparna filmade våldtäkterna och bilderna spreds. Våldtäktsvideon har chockat Sydafrika där sexuellt våld är oerhört vanliga.

De sju misstänkta ungdomarna har kunnat identifieras genom att våldtäkterna filmades och bilderna spreds. Brotten betraktas som allvarliga och de riskerar därför livstids fängelse.

Annons

Lokala radiokanaler har sänt ljudklipp från videon och tabloidtidningen Daily Sun har publicerat ett filmklipp som visar hur angriparna står runtom offret. Flickan skriker och ber om nåd när de en efter en ger sig på henne, enligt lokala medier. Inspelningen är gjord med mobilkamera och är av låg kvalitet. Den slutar med att de ger henne motsvarande två kronor för att hon ska tiga om gängvåldtäkten och hon hörs gråta.

Den 17-åriga flickan från Soweto ska genomgå en psykiatrisk bedömning, säger en talesman för åklagarsidan, mot bakgrund av uppgifter om att hon är förståndshandikappad och befinner sig på en fyraårings mentala nivå.

Rättegången mot de sju misstänkta inleddes bakom stängda dörrar på torsdagen. En 37-årig man i vars hem polisen hittade flickan riskerar också åtal. Det gör också flickans mamma som inte anmälde henne försvunnen när hon försvann hemifrån den 21 mars.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons