Annons
Nyheter

Brand i flerfamiljshus – misstänkt mordbrand

Det brann i en lägenhet i ett flerfamiljshus i Viskafors sent på onsdagskvällen. Enligt räddningstjänsten ska en person ha omhändertagits av sjukvårdspersonal på plats.
Viskafors • Publicerad 27 november 2019 • Uppdaterad 28 november 2019

Här saknas innehåll

Larmet kom till SOS klockan 23.24. Enligt inringaren ska det ha varit kraftig rökutveckling från vindsvåningen. När räddningstjänsten kom till platsen kunde man konstatera att det var en fullt utvecklad brand i husets ena källarplan.

– Det är kraftig rök som kommer från huset och när vi kommer in i huset kan vi snabbt lokalisera att det är i källaren det brinner, säger Bo Sandström, inre befäl på Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

Annons

Räddningstjänsten hade totalt sju enheter på plats för att bekämpa lågorna. Totalt ska det vara fem trappuppgångar i huset och samtliga boende fick evakuera.

– I nuläget vet jag inte hur det ser ut för de boende men en bostad kommer vara så rökskadad att den inte går att återgå till under natten, säger Bo Sandström.

Strax efter midnatt hade räddningstjänsten lyckats släcka branden men man kommer stanna kvar under natten för observation. En kvinna ska ha fått sjukvård på plats av ambulanspersonal.

– Det har varit en enorm rökutveckling och vi kommer behöva vara kvar här i natt för att lufta ut hela fastigheten, säger Bo Sandström.

Polisen undersöker brandorsaken och rubricerar händelsen som misstänkt mordbrand.

– En del av fastigheten är avspärrad, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region väst, strax efter klockan 02.30.

Ingen person är dock misstänkt på natten till torsdagen.

Staffan LundgrenSkicka e-post
Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons