Annons
Nyheter

Borgerliga inte imponerade

– Det är storvulna ord om att man ska ha full sysselsättning och avskaffad arbetslöshet under fem procent, men de åtgärder som föreslås är ju så futtiga i sammanhanget. Tala om mischmasch. Berget födde en råtta, säger Folkpartiets ekonomisk-politiska talesman Carl B Hamilton.
Nyheter • Publicerad 2 maj 2011

Om S:s långsiktiga planer säger han:

– Man går emot skattesänkningar och om något höjer skatterna. Vi går tillbaka till klassisk vänsterpolitik med högre skatter och bidrag, mera stat, mera kommun och mindre fokus på den enskilda människan.

Annons

Inte heller Centerpartiets ekonomisk-politiska taleskvinna Annie Johansson är imponerad av S-förslagen.

– Det var en oväntat tunn budgetmotion, säger hon.

Johansson anser att S talar mer om att fördela välfärden än om jobbåtgärder för att få välfärden att växa. Hon är kritisk till att S säger nej till en halvering av restaurangmomsen.

– De sviker sitt eget vallöfte. Halverad restaurangmoms innebär ett viktigt steg in på arbetsmarknaden för unga och invandrare.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons