Annons
Nyheter

Borås bäst på att inte skräpa ner – igen

För fjärde året i rad har Borås utsett till årets ”Håll Sverige rent-kommun”.
Borås • Publicerad 20 november 2018 • Uppdaterad 21 november 2018
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Priset delas ut varje år till en kommun som jobbar såväl strategiskt som kreativt för att motverka nedskräpning.

”Borås arbetar både brett och långsiktigt mot nedskräpning med innovativa lösningar som förebygger nedskräpning. Många kommuner kan spara pengar på att arbeta förebyggande mot skräp istället för att bara städa upp”, säger Johanna Ragnartz, vd för stiftelsen Håll Sverige Rent, i ett pressmeddelande.

Annons

Så här lyder motiveringen till förstaplatsen:

”För ett långsiktigt arbete med barn och unga, förbättrad renhållning och beteendeförändring. Genom sitt innovativa och enträgna arbete mot nedskräpning är Borås en förebild för Sveriges alla kommuner.”

På andra och tredje plats kom Gävle och Ystad. Dessutom var kommunerna Vellinge och Kävlinge i final.

Till grund för placeringarna ligger hur många personer som varit med i skräpplockningskampanjen ”Vi håller rent” samt svar på enkätfrågor kring vad kommunerna gör när det gäller att minska nedskräpningen. 157 av landets kommuner har svarat på enkäten som skickats ut till alla 290.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons